29 Οκτ 2013

ΙΣΑ: Κινδυνεύουν ζωές λόγω των ελλείψεων

Στοίχημα ζωής και θανάτου με τους ασθενείς στην εφημερία του Ευαγγελισμού λόγω μη έγκαιρης επισκευής των αξονικών τομογράφων, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
Ο ΙΣΑ έπειτα από έγγραφο του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών...

«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», τονίζει ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη γενική εφημερία του νοσοκομείου, καλούνται να αντιμετωπίσουν βαριά περιστατικά απ' όλη την Αττική και την ελληνική περιφέρεια, χωρίς να λειτουργεί κανένας αξονικός τομογράφος.
Ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με την επιστολή του αυτή, απευθύνεται στον υπουργό Υγείας, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι το ΠΓΝΑ «Αττικό», το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του Πειραιά, έχει εδώ και μήνες έλλειψη σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει πολυτραυματίες και να τους διακομίζει στον Ευαγγελισμό. Το ΓΝΑ «Σισμανόγλειο», που συνεφημερεύει, διαθέτει ακόμα λιγότερες Ιατρικές Ειδικότητες, οπότε και εκείνο αναγκαστικά διακομίζει τους αρρώστους στον Ευαγγελισμό.

«Η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών, ιδιαιτέρως κατά τις γενικές εφημερίες κατά τις οποίες, όπως μας περιγράφει ο Σύλλογος, ο εφημερεύων ακτινολόγος του Ευαγγελισμού διακομίζει εκ νέου τα περιστατικά που έχει δεχτεί από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας προς το "Γ.Γεννηματάς", απ' όπου μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας πρέπει ξανά να επιστρέψουν στον Ευαγγελισμό για την τελική αντιμετώπιση. Μέχρι 5 διακομιδές δηλαδή πρέπει να εκτελέσει το ΕΚΑΒ για ένα περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ, που καλεί τους αρμόδιους να επιλύσουν άμεσα το θέμα, γιατί από τις παραλείψεις αυτές κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: ΑΠΕ 

Πηγή:http://www.zougla.gr