29 Οκτ 2013

Εμπλοκή με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Η τρόικα απέρριψε τα μέτρα του Βρούτση

Στη Βουλή ήταν να κατατεθεί σήμερα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ωστόσο την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε εμπλοκή! Αιτία; Η τρόικα η οποία αμφισβητεί τα μέτρα του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για συντάξεις και εφάπαξ ως προς την απόδοσή τους....
Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το εν λόγω νομοσχέδιο δε θα κατατεθεί τελικά σήμερα στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι η τρόικα δε βρίσκεται στην Ελλάδα και ότι η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μετά τα απορριπτικά mails λοιπόν από την τρόικα πρόκειται να γίνουν διορθώσεις στο νομοσχέδιο. Ακόμη παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή αν και θεωρείται πιθανό να κατατεθεί τελικά αύριο.

Νωρίτερα, η σύσκεψη που έγινε μεταξύ του υπουργού Εργασίας και τους διοικητές των ασφαλιστιών ταμείων, έληξε με τη φράση ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι ακόμα ανοικτή. Ωστόσο ο Γιάννης Βρούτσης ήταν σίγουρος πως τα μέτρα θα έπειθαν τους τροϊκανούς κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε.


Βρούτσης: Θωρακίζουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας για να μη θιγεί καμία σύνταξη στο μέλλον

Ο κ. Βρούτσης μετά τη σύσκεψη ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ένας κύκλος "νοικοκυρέματος" στην οργάνωση του ασφαλιστικού», και τόνισε ότι με τις διατάξεις του, «εξοπλίζονται τα ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος, και διασφαλίζεται ότι δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί με την υλοποίηση των προγραμμάτων «Ήλιος»,«Εργάνη» «'Ατλαντας» και κάλεσε «τις διοικήσεις και τα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων, τους εργαζόμενους και, κυρίως, τους ίδιους τους εργοδότες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί».

«Δεν μπορεί ένα ολόκληρο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να μένει αιχμάλωτο όσων επιχειρήσεων και εργοδοτών με το πρόσχημα της κρίσης δεν αποδίδουν τις εισφορές των εργαζομένων. Δε νοείται τα ασφαλιστικά ταμεία να δίνουν συντάξεις με «το ζύγι και το μάτι», να μην ελέγχουν τις εισφορές που έχουν καταβληθεί ή να μην αναζητούν τα «χαμένα» τους έσοδα», συνέχισε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Σήμερα πλέον όλοι κατανοούμε ότι η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, με όποια μορφή έχει, αδήλωτη εργασία, ανασφάλιστη εργασία, μη υποβολή ΑΠΔ, υποβολή ΑΠΔ χωρίς καταβολή εισφορών, διασταύρωση προνοιακών επιδομάτων, αποτελεί μια μάχη εθνικής σημασίας».

Πηγή:http://www.newsit.gr