30 Οκτ 2013

Στουρνάρας: Αν μειωθεί ο φόρος στα αγροτεμάχια θα αυξηθεί για τα διαμερίσματα

Ο στόχος είσπραξης των 2,9 δισ. από τον φόρο ακινήτων δεν μπορεί να αλλάξει διευκρυνίζει το ΥΠΟΙΚ.
Αυξάνεται η πολιτική ένταση για τον φόρο ακινήτων καθώς ξεπερνά τους 50 ο αριθμός των βουλευτών που αντιδρούν στη ρύθμιση ειδικά για την...
φορολόγηση των αγροτεμαχίων που “καίει” τους αγρότες και κατά συνέπεια τους βουλευτές της περιφέρειας.
Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επισκέφθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα βουλευτές της Ν.Δ έλεγαν ότι εάν γίνουν μειώσεις στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο φόρος στα αστικά ακίνητα όπως τα διαμερίσματα, τα οικόπεδα εντός σχεδίου κ.λπ.

Οι βουλευτές της ΝΔ που εκφράζουν την αντίθεσή τους στον ενιαίο φόρο ακινήτων και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων είναι πάνω από 50 και συναντώνται αυτή την ώρα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ήδη στη συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα έχουν προσέλθει στο Υπ. Οικονομικών αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ μεταξύ των οποίων, πέραν όσων είχαν υπογράψει την ερώτηση, είναι και οι Προκόπης Παυλόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Μαρκόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννης Ιωαννίδης.

Στο υπουργείο Οικονομικών λένε ότι ο στόχος είσπραξης των 2,9 δισ. από τον φόρο ακινήτων δεν μπορεί να αλλάξει. Και αν ακόμα γινόταν δεκτές ελαφρύνσεις για τα αγροτεμάχια και τελικώς εισπραχτούν λιγότερα από τα περίπου 700 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αυτό θα σήμαινε ισόποση επιβάρυνση για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα από τα οποία υπολογίζεται να προέλθουν τα υπόλοιπα 2,2 δισ.

Πηγή: newmoney.gr 

Πηγή:http://www.protothema.gr