29 Σεπ 2013

Η ανά την Ελλάδα περιοδεία της ΠΑΣΚΕ



Γράφει ο ταξινόμος
Περιοδεύουν ανά την Ελλάδα συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και ενημερώνουν τους Συναδέλφους, ενόψει των εκλογών στις 8 και 9 Οκτώβρη.
Αποκλειστικός τους στόχος η παράταξη μας, ΠΑΚ ΕΛΤΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. 
Με ψέματα, μισές αλήθειες, διαστρέβλωση ....
της πραγματικότητας και μπόλικη παραπληροφόρηση, παρουσιάζουν μια διαφορετική και εικονική πραγματικότητα.
Εκμεταλλεύονται την λειψή και μονομερή ενημέρωση που έχουν οι Συνάδελφοι κυρίως στην επαρχία, αφού εμείς δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουμε παντού.
Αιχμή της παραπληροφόρησης τους είναι η υπογραφή της ΣΣΕ, που την θεωρούν μεγάλη επιτυχία, ενώ μόνο εμείς την καταψηφίσαμε και την χαρακτηρίσαμε μνημόνιο.
Έφτασαν σε σημείο να λένε πως, όποιος καταψήφισε την σύμβαση, ήταν με την πλευρά του υπουργείου!
"Όποιος δεν ψηφίσει το μνημόνιο, θέλει την καταστροφή της Ελλάδας", έλεγε ο πολιτικός τους φορέας, το ΠΑΣΟΚ,  πριν τρία χρόνια.
Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε.. Ίδια και η λογική της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ.
Εξηγήσαμε με ανακοίνωση μας τους λόγους και την απόλυτη αντίθεσή μας.
Ισχυρίζονται πως η υπογραφή της ΣΣΕ απέτρεψε την ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο. Για τους άλλους όρους δεν μιλάνε. 
Μια εβδομάδα αργότερα και πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής, έφτασε από το υπουργείο, η εντολή εφαρμογής του ενιαίου και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-13!
Το είπαμε και το ξαναλέμε για να το καταλάβουν  όσοι στρουθοκαμηλίζουν, πως είναι πολιτική επιλογή να ενταχθούμε στο ενιαίο.
Τι δεν καταλαβαίνουν;  
Όταν αποφασίσουν, θα το κάνουν. 
Όσο στηρίζουν την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την καταστροφική της πολιτική, μπορεί να πήραν μια μικρή αναστολή, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, όμως είναι βέβαιο πως εκεί μας οδηγούν.
Όποιος δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του, όποιος πιστεύει πως με τις δημόσιες σχέσεις, θα γλιτώσει, είναι συνδικαλιστικά ανίκανος και πολιτικά αφελής.
Η ηγεσία της ΠΟΣΤ-ΠΑΣΚΕ  έχει επιλέξει  αντίπαλο. Είμαστε  εμείς, η ΠΑΚ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Έχει επιλέξει όμως και συμμάχους. Έχει ασπαστεί πλήρως τον πυρήνα  των μνημονίων. Το έδειξε από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό έχει ταυτιστεί  σε απόλυτο βαθμό με την ΔΑΚΕ.  Κάνει ότι μπορεί να την βοηθήσει. Οι παλιές διαχωριστικές γραμμές δεν υπάρχουν πλέον μεταξύ τους. Ούτε συνδικαλιστικές, ούτε ιδεολογικές διαφορές.  Όπως και στα κόμματά τους, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Είναι κατανοητό λοιπόν γιατί μας επέλεξε ως αντίπαλο.
Γιατί είμαστε απέναντί της. Λέμε και πιστεύουμε διαφορετικά πράγματα.
Η αντίθεσή μας δεν έχει να κάνει μόνο με το ενιαίο μισθολόγιο, όπως πονηρά διαδίδουν. Είναι συνολική . Για τον ρόλο και τον προσανατολισμό των συνδικάτων,  την συνδικαλιστική τους πρακτική, την παραγοντίστικη  λειτουργία, την καθεστωτική τους αντίληψη  .
Δεν θέλουμε συνδικάτα που να αποτελούν το μακρύ χέρι της μνημονιακής πολιτικής και να παριστάνουν τους πόντιους πιλάτους. Αυτά τα συνδικάτα πρέπει να τα αλλάξουμε. Έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.