30 Ιουλ 2013

Φόροι Για πάντα και απολύσεις Για όλους

Εισφορά αλληλεγγύης και το 2016
Φανατικοί Μνημονιακοί σπέρνουν τον τρόμο
Θέμα αλλαγών στο καθεστώς απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και περισσότερες στο Δημόσιο θέτει η Κομισιόν.Την επέκταση της κατά τα άλλα έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά ένα έτος, έως το 2016, προβλέπει το επικαιροποιημένο...
Μνημόνιο, προκειμένου να περιοριστεί το δημοσιονομικό κενό εκείνου του έτους.

 Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τη δημοσιονομική πρόοδο, ωστόσο επισημαίνει με έμφαση τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και υπογραμμίζει τους κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, κυρίως στους τομείς της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης και των αποκρατικοποιήσεων.

Η Κομισιόν θέτει εμμέσως θέμα περισσότερων απολύσεων στον δημόσιο τομέα, από τις 15.000 που έχουν ήδη συμφωνηθεί, εκτιμώντας πως δεν αρκεί η επίτευξη του στόχου για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 στην εξαετία 2010 – 2015, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί. Επίσης, επαναφέρει το ζήτημα της άρσης των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας ότι το υφιστάμενο πλαίσιο θα πρέπει να επανεξετασθεί έως το τέλος του έτους.