29 Ιουν 2013

Η πρώτη μάχη στον... πόλεμο με την τρόικα

Με όχημα τις απολύσεις και τις προωθούμενες προς αυτή την κατεύθυνση ρυθμίσεις οδεύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διαπραγματευτικό του ντεμπούτο με την τρόικα. Η συνάντηση Μητσοτάκη - Μηχανισμού Στήριξης τη...
Δευτέρα αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα κρίσιμο μπρα ντε φερ με την ελληνική πλευρά να προσανατολίζεται στην κατεύθυνση να ζητήσει παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο για το πρώτο κύμα των 12.500 διαθεσιμοτήτων.
Όσον αφορά στο θέμα των απολύσεων, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να έχει μια σχετική άνεση χρόνου από τη στιγμή που οι 2.600 απολύσεις από την ΕΡΤ γεμίζουν προς το παρόν τη «δεξαμενή» των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι επόμενες 2.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις που απαιτούνται έχουν χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2013 και θα αποτελέσουν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, με στελέχη του υπουργείου να επισημαίνουν πως οι κινήσεις θα είναι βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων.

Στο στόχαστρο θα μπουν, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» υπάλληλοι, οι οποίοι σήμερα υπηρετούν σε 17 φορείς που θα καταργηθούν και σε 53 οργανισμούς, επίορκοι και εργαζόμενοι σε ΟΤΑ, δημοτικές επιχειρήσεις και αποκεντρωμένες διοικήσεις καθώς και εργαζόμενοι στην εκπαίδευση. 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr