24 Ιουν 2013

Ραντεβού στο Μαξίμου

Τις βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος θα δημοσιοποιήσουν το βράδυ της Δευτέρας οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συναντώνται στις 18.30 το απόγευμα. Μετά το πέρας της συνάντησης θα προβούν σε δηλώσεις....

Τις αμέσως επόμενες ημέρες τα επιτελεία των δύο κομμάτων θα επεξεργαστούν λεπτομερώς τους τομείς του κυβερνητικού προγράμματος που αφορούν σε επτά σημαντικούς κύκλους. Τα δημοσιονομικά, την ανεργία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την κοινωνική συνοχή, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη βιωσιμότητα του χρέους κ.λπ..

Κατά τη σύσκεψη των δύο πολιτικών αρχηγών θα συζητηθεί βεβαίως - με ενδεχόμενο να κλείσει - και το θέμα του ανασχηματισμού. Εάν και εφόσον η εξέταση του καταλόγου των υπουργών και υφυπουργών που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση ολοκληρωθεί κατά τη συνάντηση αυτή, τότε πιθανότατα να ανακοινωθεί εντός της ημέρας η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με την προοπτική η ορκωμοσία να πραγματοποιηθεί την Τρίτη μεταξύ 11.00 και 12.00 το μεσημέρι. Αμέσως μετά θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τοποθετήσει περί τα 15 στελέχη του σε θέσεις υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων.

Βασική μέριμνα του Μαξίμου και της Ιπποκράτους είναι να βρεθεί στέλεχος που θα αναλάβει ως υφυπουργός την αναδιάρθρωση της ΕΤΡ Α.Ε.. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως ήδη ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος και είχε καταθέσει στο παρελθόν ανάλογο σχέδιο για τη Δημόσια Τηλεόραση, αρνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, χωρίς τίποτε να είναι επιβεβαιωμένο, πως τη θέση αυτή αναμένεται να αποδεχθεί ο Παντελής Καψής, κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αμέσως μετά το μεσημέρι άρχισαν να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο ονόματα υποψήφιων υπουργών καθώς και οι σχετικές «καραμπόλες», από τις οποίες εξαρτώνται και οι τελικές επιλογές.

Όλα δείχνουν, ωστόσο, πως και οι δύο αρχηγοί προτίθεται να καταλήξουν στην τελική διαμόρφωση της σύνθεσης της κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν, εντός μάλιστα της ημέρας. Επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός αναχωρεί την Πέμπτη για τη Σύνοδο Κορυφής, οπότε όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι εκκρεμότητες - προγραμματικές και άλλες - να έχουν διευθετηθεί.

Πηγή:http://www.zougla.gr