30 Ιουν 2013

Οι Λαγοί και οι Στρουθοκάμηλοι



Του ταξινόμου
Συνεχόμενα δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες για τα ΕΛΤΑ. Έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος προαναγγέλλουν  απολύσεις, διαθεσιμότητα, ενιαίο μισθολόγιο. Κάθε τηλεοπτικός αστέρας, κάθε δημοσιογράφος που ....
σέβεται τον εαυτό του και τα μνημόνια, έχει αποκλειστικές πληροφορίες.
Όλοι καταλαβαίνουμε από πού προέρχονται και το στόχο που υπηρετούν.  Σε ρόλο λαγού, σερβίρουν αυτά που θέλει και δεν τα λέει η κυβέρνηση, καλλιεργούν το έδαφος για τον κοινωνικό αυτοματισμό, προετοιμάζουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν ως θέλημα θεού όσα θα ακολουθήσουν.
Τρία και πλέον χρόνια παίζεται το ίδιο έργο, το ξέρουμε καλά.
Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚΟΝΔ , απαλλαγμένη από τις «αριστερές» αναστολές του Κουβέλη, θα ολοκληρώσει  με συνοπτικές διαδικασίες τον κοινωνικό Αρμαγεδδών.
 Όσοι πίστευαν πως εμείς είμαστε τα καλά παιδιά, νοικοκυραίοι χωρίς ελλείμματα, που προσφέρουμε  από μόνοι μας τα δώρα και ότι άλλο χρειαστεί, πως δεν είμαστε ΟΣΕ ,ούτε η «αμαρτωλή ΕΡΤ» και δεν έβλεπαν και δεν καταλάβαιναν τι γίνεται γύρω τους, ήταν αφελείς και συνδικαλιστικά ανίκανοι.
Θα περίμενε κανείς αυτές τις ώρες από την ηγεσία της ΠΟΣΤ, να αντιδράσει.  Να ενημερώσει του συναδέλφους. Να τους καθησυχάσει, ή να τους καλέσει σε ετοιμότητα. Τίποτα, σιωπή. 
Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.
Στην ηλεκτρονική σελίδα της, η τελευταία ανάρτηση  αφορά τη βράβευση της  από το Δήμο Αθηναίων.!! Ούτε σχόλιο για όσα ακούγονται και γράφονται.
Έχουν επιλέξει την τακτική της στρουθοκαμήλου και νομίζουν θα σωθούν!!
Οι εχθροί όμως μπήκαν στην πόλη, κανείς δεν δικαιούται να σιωπά. Πολύ περισσότερο αυτοί πού ηγούνται. Εκτός κι αν έχουν τόση εμπιστοσύνη στον αντιπρόεδρο του Σαμαρά και πολιτικό τους μέντορα τον κ. Βενιζέλο.
Ας έχουν όμως στο μυαλό τους, πως μπορεί να φταίνε οι λαγοί, την πληρώνουν όμως πάντα οι στρουθοκάμηλοι.