30 Ιουν 2013

Δυναμικά για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο όμιλος της Alpha Bank

“Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αποτελείται από λίγους και ισχυρούς ομίλους και μερικές υγιείς μικρές τράπεζες”, τόνισε ο κ. Κωστόπουλος κατά τη Γ.Σ.
του Δημήτρη Παφίλα
Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εξέφρασαν ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δ. Ματζούνης κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Τα μεγέθη του Ταχυδρομικού θα προσδώσουν ....
στην Alpha Bank μια σημαντική μερίδα στις καταθέσεις, ενώ ο σκοπός της Alpha είναι η διατήρηση του ΤΤ ως αυτόνομης θυγατρικής.
“Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αποτελείται από λίγους και ισχυρούς ομίλους και μερικές υγιείς μικρές τράπεζες”, τόνισε ο κ. Κωστόπουλος κατά τη Γ.Σ. "Τα
μερίδια αγοράς των τραπεζών, που θα προκύψουν, διασφαλίζουν τον ανταγωνισμό, ενώ θα επιτρέψουν στις τράπεζες να επωφεληθούν από τις οικονομίες κλίμακoς", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας,  κ. Ματζούνης αφού ανέλυσε τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου, τόνισε ότι "η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την επιστροφή των καταθέσεων και την σταδιακή απαγκίστρωση από τον δανεισμό των τραπεζών μέσω του ευρωσυστήματος".
Σημειώνεται ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η τρόικα η πώληση του νέου ΤΤ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιουλίο και αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 8,1 δισ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr