31 Μαΐ 2013

Τι «βγάζουν» τα πωλητήρια σε ΤΤ και Proton

Οι μνηστήρες για το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη νέα Proton Bank. Μέχρι πότε θα πρέπει να έχουν πωληθεί




Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα πρέπει να έχουν πουληθεί το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Νέα Proton Bank. Αυτός είναι ο στόχος που έχουν θέσει από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σηματοδοτώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον νέο ....
κύκλο αλλαγών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα Κι αυτό γιατί θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι το “παρών” σε αυτή τη διαδικασία θα δώσουν όλοι οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, διερευνητικά κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση η Εθνική Τράπεζα, η οποία πρόσφατα απορρόφησε το υγιές κομμάτι της First Busienss Bank. Αυτή τη τακτική θέλει να την εφαρμόσει και με τις δύο παραπάνω τράπεζες, που θα βγουν προς πώληση από το ΤΧΣ.
Η Alpha Bank επίσης, δείχνει να κοιτάζει προς την περίπτωση του ΤΤ, ενώ σφήνα θα επιχειρήσει να κάνει και η Eurobank. Η διοίκηση της επιδιώκει, στο δρόμο προς την έξοδο της από το Ταμείο, να ενισχυθεί όσο μπορεί περισσότερο, ώστε να καταστεί ελκυστική, για να πουληθεί κατόπιν ευκολότερα σε κάποιον μεγάλο ξένο επενδυτή που θα ενδιαφερθεί για την περίπτωση της, ως το τέλος του χρόνου.
Πηγή: voria.gr