1 Απρ 2013

"Όχι" στις εξετάσεις στα πειραματικά λύκεια

“Όχι” στις εξετάσεις στα πειραματικά λύκεια λέει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, τονίζοντας μάλιστα πως η συγκεκριμένη ρύθμιση από πλευράς του υπουργείου Παιδείας, έρχεται να ανατρέψει τον εκπαιδευτικό προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους, κάνοντας λόγο για...
αιφνιδιαστικές αποφάσεις.
Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Μόλις δύο μήνες πριν την λήξη του διδακτικού έτους, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ενεργοποίηση των διατάξεων του ν. 3966/11, με τη διενέργεια εξετάσεων στα Πρότυπα – Πειραματικά Σχολεία της χώρας, προκαλώντας τόσο το κοινό αίσθημα όσο και τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους.
Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου οι υποψήφιοι μαθητές των σχολείων αυτών θα πρέπει τόσο για την είσοδό τους στα Πρότυπα – Πειραματικά Γυμνάσια, όσο και στα Πρότυπα – Πειραματικά Λύκεια να εξετασθούν σε ειδικές εξετάσεις στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου”.
Η ΟΛΜΕ συνεχίζει λέγοντας ότι: “Με τις αιφνιδιαστικές αυτές αποφάσεις του Υπ. Παιδείας ανατρέπεται ο οικογενειακός και εκπαιδευτικός προγραμματισμός των μαθητών / τριών και των οικογενειών τους. Ο Συνήγορος του Πολίτη με το από 15/1/13 έγγραφό του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «για όσο διάστημα εκκρεμεί η ρύθμιση σοβαρών ζητημάτων που άπτονται της εκπλήρωσης του σκοπού και της λειτουργίας των προτύπων πειραματικών σχολείων, θα ήταν προβληματικό να απαιτείται - από τους μαθητές τουλάχιστον που εισήχθησαν στην Α΄ τάξη του πειραματικού γυμνασίου με διαφορετικό πλαίσιο, διαφορετική προοπτική και προγραμματισμό – να ανταποκριθούν σε εξετάσεις, των οποίων το πλαίσιο εξακολουθεί να παραμένει ασαφές.
Δηλώνουμε την πλήρη και απόλυτη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο μέτρο, με δεδομένη την αντίθεση του κλάδου μας τόσο συνολικά στο ν.3966/11 όσο και στη διενέργεια επιπλέον εξετάσεων για την αλλαγή βαθμίδας εκπαίδευσης”.
Πηγή:http://www.news.gr