1 Απρ 2013

Μειώσεις αποδοχών ζητούν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ

«Συνέχισαν με επιμονή να απαιτούν μειώσεις των αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων και ανατροπές σε θεσμικά θέματα οι εκπρόσωποι των Τραπεζών στην τρίτη συνάντηση που έγινε σήμερα με την ΟΤΟΕ» σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
«Παρά τις λεκτικές καλές προθέσεις και τη διάθεση που...

διατύπωσαν να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, η πρόοδος που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις ήταν πολύ μικρή δεδομένου, ότι, δεν υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά τους για το κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ, και αφορά στην προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο», αναφέρει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.
«Γίνεται φανερό ότι οι εκπρόσωποι των Τραπεζών με πρόσχημα την οικονομική συγκυρία των τελευταίων ημερών, σκληραίνουν τη στάση τους» αναφέρει ο ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της και τονίζει ότι ο «κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων δεν πρόκειται να αποδεχθεί την περαιτέρω υποβάθμιση των αποδοχών, δεδομένου ότι, το εισόδημά τους έχει ήδη υποστεί μεγάλες μειώσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο από τις Τράπεζες».

Επίσης, η ΟΤΟΕ δήλωσε ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη λεηλασία των θέσεων εργασίας, με την οποία οι Τράπεζες επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Παρά τη δύσκολη προσέγγιση των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια με στόχο να αποτραπεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr