3 Απρ 2013

Πωλήθηκαν 4 ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό έναντι 41,1 εκ. ευρώ

Σε περίπου 41,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό από την πώληση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό (Λονδίνο, Λευκωσία, Βρυξέλλες και Βελιγράδι). Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.   
Για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του ....
προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας. 
 
Επιτυχή χαρακτηρίζει την πώληση των τεσσάρων ακινήτων το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το συνολικό τίμημα των 41,1 εκατ. ευρώ είναι κατά 27,1% και 13,6% υψηλότερο από την ανεξάρτητη αποτίμηση και τις τιμές εκκίνησης, αντίστοιχα.
Εκκρεμεί η πώληση των ακινήτων στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός εντός 15 ημερών.
 
Η κατάταξη των έγκυρων οικονομικών προσφορών των ακινήτων
 
-Για το ακίνητο στο Λονδίνο (2 Holland Park, W11 3TG), πλειοδότησε η εταιρία Richard Deitz & Marina Nacheva, με τίμημα 27.462.880 ευρώ.
 
-Για το ακίνητο στη Λευκωσία (Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη), πλειοδότησε η εταιρία Tofarco Limited, με τίμημα 8,3 εκατ. ευρώ.
 
-Για το ακίνητο στις Βρυξέλλες (Oδός Montoyer 25, περιοχή Leopold), πλειοδότησε η εταιρία Home Invest Belgium, με τίμημα 3,24 εκατ. ευρώ
 
-Για το ακίνητο στο Βελιγράδι (Οδός Kralja Milutina 6), πλειοδότησε η εταιρία KM6Consortium, με τίμημα 2,075 εκατ. ευρώ.
Πηγή: enet.gr