31 Μαρ 2013

Σοκολατόσημα

Φέτος το Πάσχα τα ταχυδρομεία του Βελγίου μυρίζουν σοκολάτα

n
Καινούρια γραμματόσημα κυκλοφόρησαν στο Βέλγιο, την πρωτεύουσα της σοκολάτας, ειδικά για την Μεγάλη Εβδομάδα των καθολικών με άρωμα και γεύση... μαύρης σοκολάτας. Τα λαχταριστά γραμματόσημα περιέχουν στην κόλλα αιθέρια έλαια βουτύρου κακάο που φέρνουν στον ....
ουρανίσκο την γνώριμη και αγαπημένη γεύση.
n
Ωστόσο το εγχείρημα δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο, αν και γραμματόσημα με άρωμα σοκολάτας είχαν κυκλοφορήσει και στο παρελθόν στο Βέλγιο, η αίσθηση της γεύσης δυσκόλεψε τους δημιουργούς τους. Σε ανακοίνωση του ταχυδρομείου που κυκλοφόρησαν είχε αναφερθεί: «Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να βρεθεί η γεύση και το άρωμα για τη μαύρη σοκολάτα. Για το λόγο αυτό έπρεπε να συνεργαστούν ειδικοί από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία»
n
Ακόμη απεικονίζουν σοκολάτα σε διάφορες μορφές στο μπροστινό τους μέρος για να δελεάσουν ακόμη περισσότερο τον αποστολέα.
Η Βελγίδα φιλοτελιστής Μαρί Κλαίρ Βέστιχελ δήλωσε πως μπορεί η γεύση της σοκολάτας στα γραμματόσημα να μην είναι πολύ ικανοποιητική αλλά μυρίζουν πολύ ωραία. Μια σειρά των 6 κοστίζει 6,2 € αλλά προσοχή γιατί μάλλον θα αφήσει τους επίδοξους αποστολείς με την γλύκα.
 

Πηγή: athensvoice.gr
Από την Όλγα