29 Μαρ 2013

Απλήρωτοι οι Εργαζόμενοι των "ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ", προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Ημέρα πληρωμής η χθεσινή για τους Συναδέλφους - Εργαζόμενους στη θυγατρική εταιρία "ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.", οι οποίοι έκπληκτοι διαπίστωσαν πως δεν είχαν πιστωθεί τα χρήματα που αναλογούν στα δεδουλευμένα τους, στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τους συνεδρίασε ....
άμεσα και πήρε απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα, Πέμπτη & Παρασκευή 4 & 5 Απριλίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο εξώδικο που απέστειλε το Σωματείο καταγγέλλει επίσης πως, η εταιρία δεν είναι συπεπής απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τρίτους (πελάτες, προμηθευτές, αεροπορικές εταιρίες), αλλά και στους Εργαζόμενους–συμβασιούχους έργου στους οποίους δεν καταβάλει διάφορα επιδόματα.
Το Σωματείο καταγγέλλει επίσης την στάση "Πόντιου Πιλάτου" (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) της μητρικής εταιρίας του ΕΛΤΑ απέναντι στα προβλήματα της θυγατρικής, που την οδηγούν στη απαξίωση.

Απ' ότι φαίνεται δεν χωράνε πια τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, που κάποιοι επιμελώς έκρυβαν μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας τα ΕΛΤΑ και την θυγατρική τους ως όαση οικονομικής ευμάρειας (κέρδη) εν μέσω κρίσης.

Διαβάστε αναλυτικά το εξώδικο του Σωματείου: 




ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Σύλλογος Εργαζομένων Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ Α.Ε.» (ΣΕΤΕ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κωνσταντινουπόλεως 177, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

                                                                            ΠΡΟΣ

      Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρο Βουλιαγμένης 115-117 & Ηλία Ηλιού, Τ.Κ. 116 80 ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
Κοινοποιούμενη προς
  1. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  Νίκης 5-7, Τ.Κ.: 101 80 Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
  2. Την Ανώνυμη Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε, Απελλού 1, Ταχ. Κώδικας 101 88 Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
Κύριοι,
Όπως γνωρίζετε στους τακτικούς εργαζόμενους της Εταιρείας οι οποίοι στο σύνολό τους είναι μέλη του Σωματείου μας εδόθη «Απόδειξη Πληρωμής Αποδοχών» στην οποία αφενός μεν εμφανίζονται οι αποδοχές ενός εκάστου, αφετέρου φαίνεται ως ημερομηνία πληρωμής η 28/3/2013 μέσω λογαριασμού τους στην             ΕΤΕ.
Όμως μέχρι την προαναφερόμενη ημέρα, που κανονικά και σύμφωνα με τη δέσμευση της Διοίκησης της Επιχείρησης θα έπρεπε να υπάρξει καταβολή των δεδουλευμένων, ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!
Αντίθετα μαθαίνουμε ότι αυτό πρόκειται να επισυμβεί σε ακαθόριστο χρόνο και ότι  τα δεδουλευμένα μας δεν θα τα εισπράξουμε με αποτέλεσμα να ανατρέπεται ο οικογενειακός μας προγραμματισμός, με τραγικές για εμάς και τις οικογένειές μας συνέπειες.
Πρόσθετα και παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι η Εταιρεία εμφανίζεται κακοπληρώτρια για δεκάδες προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων και Αεροπορικών Εταιρειών  που για το λόγο αυτό σταμάτησαν να εξυπηρετούν τις ανάγκες της Εταιρείας, σε υλικά και υπηρεσίες απαραίτητες για την παραλαβή, τη διαλογή και τη διακίνηση των Ταχ. Αντικειμένων.
Επίσης η Εταιρεία εμφανίζεται να αμείβει εργαζόμενους –συμβασιούχους έργου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη νόμιμα επιδόματα όπως σπουδών, οικογενειακών βαρών, πολυετιών κ.α. και να μην αποζημιώνει πελάτες για καθυστερημένη διαβίβαση ή απώλεια Ταχ. Αντικειμένων.
Επειδή, η διαμορφωμένη κατάσταση οδηγεί στα σίγουρα σε δυσλειτουργία και κλείσιμο της Εταιρείας.
Επειδή, οι εργαζόμενοι-μέλη μας και όχι μόνο και καταδικάζονται σε ανέχεια σε αυτή την ιδιαίτερα άσχημη οικονομικά περίοδο και έχουν δικαιολογημένη αβεβαιότητα για το επαγγελματικό τους μέλλον.
Επειδή, ως Σύλλογος δεν μας ενδιαφέρουν οι λόγοι που οδηγηθήκαμε εδώ, αλλά απαιτούμε η σημερινή Διοίκηση της Εταιρείας να αναλάβει τις ευθύνες των λανθασμένων ενεργειών της και εκείνων των προηγούμενων Διοικήσεων των οποίων αποτελεί συνέχεια.
Επειδή, ως Εργαζόμενοι έχουμε ενημερώσει έγκαιρα και όλους, ότι είναι ζωτική ανάγκη η ενσωμάτωση της Εταιρείας με τη Μητρική κάτι που κωλυσιεργεί και δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και
Τέλος, επειδή η Μητρική ΕΛΤΑ παρακολουθεί ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος» την εξέλιξη των πραγμάτων με αποτέλεσμα να απαξιώνεται η θυγατρική και ο ΕΛΤΑ ως Όμιλος.
ΚΑΛΟΥΜΕ
·         Τη Διοίκηση της Εταιρείας , όπως μέχρι την Παρασκευή 29/3/2013 καταβάλλει τα δεδουλευμένα και φροντίσει να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αποσύνθεσης που προαναφέρουμε.
·         Τη Μητρική Εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναπτύξει επιτέλους δράσεις στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης στήριξης της θυγατρικής «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.».
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ
- Ότι σε υλοποίηση της από 28/3/2013 ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, που συνεδρίασε έκτακτα, προχωρούμε σε  48ωρη προειδοποιητική απεργία για την Πέμπτη 04/4/2013 και την Παρασκευή 05/4/2013, από την αρχή και μέχρι το τέλος της βάρδιας, η οποία θα πραγματοποιηθεί εάν δεν εκλείψουν ΟΛΟΙ οι λόγοι που προαναφέρουμε με ΠΡΩΤΟΥΣ τη συγχώνευση της Εταιρείας με τη Μητρική και την ΑΜΕΣΗ και ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ καταβολή των δεδουλευμένων.
- Ως έχοντες έννομο συμφέρον δια λογαριασμό των μελών μας και των οικογενειών τους , ότι σε περίπτωση , που δεν εισακουστούμε στις δίκαιες επισημάνσεις και τα αιτήματά μας , θα επιδιώξουμε , την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Εταιρείας και της νομιμότητας με κάθε προσφερόμενο μέσο και παράλληλα , θα αναζητήσουμε ποινικές και αστικές ευθύνες , σε όσους ανήκουν.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα όπου αυτή απευθύνεται και όπου κοινοποιείται, προς γνώση τους, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΤΕ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ                                        ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ