27 Μαρ 2013

BBC «αδειάζει» Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει ιδέα από δημόσια οικονομικά

BBC «αδειάζει» Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει ιδέα από δημόσια οικονομικά
Δεσπόζουσα θέση καταλαμβάνουν τα «πορτρέτα» του Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Διεθνή Τύπο, με αφορμή τη δήλωσή του ότι το πρόγραμμα διάσωσης για την Κύπρο θα αποτελέσει μοντέλο για την επίλυση παρόμοιων τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη.
Το BBC αναφέρει ότι: ....
«Δεν έχει καμία προηγούμενη εμπειρία στα δημόσια οικονομικά. Σπούδασε αγροτική οικονομία», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αποτελεσματικότητά του στο έργο που του έχει ανατεθεί και στη θέση που έχει καταλάβει.
Ο νέος επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας είναι μέλος του ολλανδικού Εργατικού Κόμματος και ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών μόλις πριν από τέσσερις μήνες. Στο τιμόνι του Eurogroup έχει ακόμη μικρότερη εμπειρία, καθώς διαδέχθηκε τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στα τέλη Ιανουαρίου ο οποίος μάλιστα επέκρινε ήδη τον διάδοχό του για τους όρους της διάσωσης της Κύπρου.
Στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει ότι δεσμεύεται πως θα κάνει το παν προκειμένου «κάθε ευρωπαϊκή χώρα οφείλει να βάλει τάξη στον προϋπολογισμό της και να ενισχύσει την οικονομία της. Η υποστήριξη πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με τις προσπάθειες που κάνει η κάθε χώρα για να λύσει τα προβλήματά της».
Πηγή: sofokleousin.gr