28 Φεβ 2013

Αποτελέσματα εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά



Ολοκληρώθηκε στις 26/2/2013 το 33ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Στο Συνέδριο η Αυτόνομη Παρέμβαση έθεσε τα προβλήματα των εργαζομένων της πόλης, τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν αυτοί από την σφοδρή και βάρβαρη πολιτική της ....
τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος των κατακτήσεών τους.
Ειδικότερα η Αυτόνομη Παρέμβαση ανέδειξε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας που έχει πάρει δραματικές διαστάσεις στην πόλη του Πειραιά και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο όρο της ανεργίας στην χώρα μας, όπως είναι στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, στους Ναυτεργάτες, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις κ.α.
Επισήμανε την ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να επαναπροσδιορίσει την τακτική και την στρατηγική του και να αγωνισθεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα ενάντια στις μνημονιακές και κυβερνητικές πολιτικές, να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και να οργανώσει νέους αγώνες με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής αλλά και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.
Τέλος η Αυτόνομη Παρέμβαση στην τοποθέτησή της υπογράμμισε ότι και  σε αυτό το Συνέδριο υπήρξαν σοβαρά κρούσματα νόθευσης και αλλοίωσης της θέλησης και της βούλησης των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην καταγραφούν οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων. Δεν έλειψαν νοσηρά φαινόμενα όπως οι διπλοεγγραφές μελών, τα μαϊμουδένια μέλη που παραφουσκώνουν τις δυνάμεις, κυρίως της δύναμης του ΠΑΜΕ σε ορισμένα Σωματεία στα οποία δεν υπάρχουν αντιπολιτευτικές δυνάμεις, δεν προσκομίστηκαν τα απαιτούμενα από το καταστατικό δικαιολογητικά, υπήρξε επιλεκτική ταμειακή μεταχείρηση διάφορων Σωματείων κ.λπ.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση διατύπωσε την πρόταση για την ανάγκη ουσιαστικού εκδημοκρατισμού των συνδικάτων, την ανάγκη να θεσπιστούν διατάξεις που θα κατοχυρώνουν το ενιαίο και αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών των Σωματείων, μακριά από πλαστούς συσχετισμούς που οδηγούν στην παραχάραξη της θέλησης των εργαζομένων. 
Στην κατεύθυνση αυτή η Αυτόνομη Παρέμβαση πρότεινε την θέσπιση συνδικαλιστικού βιβλιαρίου, την μηχανοργάνωση των Συνδικάτων και την άμεση προσφυγή σε καταστατικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού του ΕΚΠ έτσι ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες των συνδικάτων και των εργαζομένων. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ 33ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠ
 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2013
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2010
Δ.Σ ΕΚΠ
Δ.Σ ΕΚΠ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΔΡΕΣ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΔΡΕΣ
ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ)
94
43,72%
8
114
36,42% 
7
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
58
26,98% 
5
47
15,02% 
3
ΕΠΑΚ (ΠΑΣΚΕ)
45
20,93% 
4
88
28,12% 
5
ΕΔΑΣ (ΔΑΚΕ)
18
8,37% 
2
64
20,45% 
4


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΣΕΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΣΕΕ

ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΔΡΕΣ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΔΡΕΣ
ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ)
73
56,59% 
8
83
54,25% 
9
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
43
33,33% 
5
33
21,57% 
3
ΕΠΑΚ (ΠΑΣΚΕ)
6
4,65%
0
19
12,42%
2
ΕΔΑΣ (ΔΑΚΕ)
7
5,43%
0
12
7,84%
1
 

Με τα παραπάνω αποτελέσματα προκύπτουν τα εξής:
Η Αυτόνομη Παρέμβαση είναι η παράταξη που συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πειραιά σημείωσε σημαντική αύξηση των δυνάμεών της σε ψήφους, ποσοστά και έδρες.
Το γεγονός αυτό συνιστά επιβεβαίωση και επιδοκιμασία της τακτικής και της στρατηγικής της παράταξης από τους εργαζόμενους του Πειραιά. Παράλληλα δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για τον ρόλο μας στο εργατικό κίνημα του Πειραιά και στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ενότητα και την συσπείρωση των εργαζομένων, για την ανάπτυξη κοινής και συντονισμένης δράσης των συνδικάτων για την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές και κάθε άλλου είδους αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές.
Θα παλέψουμε για την μετατροπή του Ε.Κ.Π σε κέντρο αντίστασης, πάλης και αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων της πόλης μας.