28 Φεβ 2013

Αποσύρθηκε, προσωρινά, η τροπολογία για το γένος στις στρατιωτικές σχολές

Αποσύρθηκε, αλλά θα κατατεθεί ξανά, η τροπολογία για το γένος στις στρατιωτικές σχολές, που προκάλεσε αντιδράσεις και από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡΑποσύρθηκε προσωρινά και θα κατατεθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα η βουλευτική τροπολογία για τον ορισμό του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, η οποία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, κόμματα που την απέρριψαν.
Την απόσυρση της τροπολογίας ανακοίνωσε ο ....
αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Σχολιάζοντας την απόσυρση της τροπολογίας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της τη θεωρεί μικρόψυχη και φοβική και δεν μπορεί να την αποδεχθεί. «Με τον πιο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο θέλω να επισημάνω ότι η τροπολογία που έχει κατατεθεί για το γένος και έχει προταθεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, είναι κακόξενη και φοβική,  μικρόψυχη και άδικη. Επιπλέον είναι αντισυνταγματική. Δείχνει μια Ελλάδα που είναι κλειστή στον εαυτό της», τόνισε και πρόσθεσε: ««Σε όσα ειπώθηκαν περί αναβολής της συζήτησης λόγω Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχω να δηλώσω ότι είτε πριν είτε μετά το Συνέδριο κατατεθεί, η τροπολογία αυτή των βουλευτών της ΝΔ δεν θα γίνει ποτέ δεκτή από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».
Την αντίθεση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς στο περιεχόμενο της τροπολογίας εξέφρασε εκ νέου και ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κυρίτσης

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, άφησε αιχμές ότι η τροπολογία εντάσσεται σε μικροκομματικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στην πρόταση νόμου που έχει υποβληθεί από το κόμμα του για την ιθαγένεια. Ο κ. Καμμένος, εξέφρασε και αυτός την ικανοποίησή του για την απόσυρση της τροπολογίας, γιατί η συζήτηση της θα παραβίαζε τον Κανονισμό, αν και δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενό της.
Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία είχε κατατεθεί από 84 βουλευτές της ΝΔ στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας - Νιγηρίας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή δήλωσε σύμφωνος με τη τροπολογία ,κατήγγειλε ότι «ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ» και πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση  ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό και του ζήτησε να αποσύρει την τροπολογία, επειδή έχει συνέδριο το ΠΑΣΟΚ και «θέλει να κάνει τον προοδευτικό». «Με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζονται οι ένοπλες δυνάμεις και είναι πολύ λογικό να γίνεται κάτι τέτοιο από ανθρώπους που υπήρξαν λουφαδόροι, διότι ο Πρωθυπουργός πλήρωσε 21 ολόκληρους μήνες στρατιωτικής θητείας και τους εξαγόρασε, ο κ. Βενιζέλος ήταν Ι3 λόγω παχυσαρκίας»
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο σε όσα είπε ο βουλευτής της Χ.Α. κ. Κασιδιάρης στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία βουλευτών της ΝΔ .
«Όσα ακούστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας από βουλευτή της Χ.Α. προσβάλλουν και το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ίδια τη Δημοκρατία».
Πηγή: eklogika.gr