31 Ιαν 2013

Μήπως δικαιούστε επίδομα θέρμασης και δεν το ζητάτε;

Μήπως δικαιούστε επίδομα θέρμασης και δεν το ζητάτε;
Μάλλον απίστευτο θεωρούν πολλοί φορολογούμενοι το ενδεχόμενο να δικαιούνται επίδομα θέρμανσης εν μέσω σκληρών περικοπών και εισπρακτικών μέτρων, με αποτέλεσμα να μην το ζητούν, ενώ τους αναλογεί.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι ενώ για το 2012 (από την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου) είχε προβλεφθεί στον ....

προϋπολογισμό κονδύλι 80 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, τελικά διατέθηκαν μόλις 7 εκατ. ευρώ.

Τώρα, η Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αποστέλλει ειδοποιητήρια σε 140.000 φορολογούμενους, που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, αλλά δεν την έχουν αξιοποιήσει, πιθανότατα επειδή δεν το γνωρίζουν.

Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια, ίσως ο λόγος να σχετίζεται με τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων που έχει σημειωθεί λόγω της κρίσης.

Οι φορολογούμενοι αυτοί καλούνται να υποβάλλουν αίτηση μέσω του internet, προκειμένου να επωφεληθούν του μέτρου.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ, όριο που αυξάνεται στα 35.000 ευρώ για οικογένειες, χωρίς παιδιά. Το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα για οικογένεια με παιδιά.

Τον Ιανουάριο το κονδύλι που διατέθηκε για επίδομα ήταν 15 εκατ. ευρώ, ενώ για όλο το έτος η πρόβλεψη δαπάνης από το υπουργείο είναι 270 εκατ. ευρώ.

Πηγή: sofokleousin.gr