31 Ιαν 2013

Δελτίο Τύπου των Εργαζομένων στο Τ.Τ. για "Εθελουσία"



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟY TAΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ


  Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2013

    Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από χθεσινή συνέντευξη τύπου της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα εθελουσίας ....
εξόδου 700 – 900 εργαζομένων, δηλαδή περίπου του 1/3 του προσωπικού του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα.

Διευκρινίζουμε ότι ο αριθμός των συναδέλφων που εθελοντικά θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εξαρτάται από τα κίνητρα που θα προταθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διοίκηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με ανακοίνωσή της, δεσμεύτηκε ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας με τη μείωση κατά 30% του μισθολογικού κόστους, καθώς επίσης ότι η ωφέλεια του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου θα συνδιαμορφώσει την τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζουμε ότι όσοι ονειρεύονται και απεργάζονται την αποψίλωση της τράπεζας από προσωπικό και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να γίνει πιο ελκυστική στους μετέπειτα υποψήφιους αγοραστές, θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίστασή μας. Οι καλές μας προθέσεις και η πίστη μας στο διάλογο δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως υποταγή και απεμπόληση των δικαιωμάτων μας.

Τέλος, κάνουμε γνωστό ότι βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη Διοίκηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για το νέο γενικό κανονισμό προσωπικού και την επιχειρησιακή σύμβαση.