31 Ιαν 2013

Ποινική δίωξη στους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ


Ποινική δίωξη στους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ
Ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Οι 35 οδηγήθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο, ωστόσο η δίκη τους αναβλήθηκε για ....
τις 12 Φεβρουαρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.
Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ στον χώρο προσήλθε και η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από την Αλέκα Παπαρήγα, για λόγους τυπικής διαδικασίας, να μην βρίσκεται στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Εν τω μεταξύ, το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο "Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο και η προβοκάτσια της κυβέρνησης.
Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για "αστειότητες Βρούτση" και επεσήμανε: "Διαβάζω σε εφημερίδα ότι δήλωσε ο υπουργός ότι ίσως δε θα ζούσε; Μα τι πράγματα είναι αυτά; Και ότι, λέει, κλειδώθηκα στο γραφείο μου για να μη με δείρουν; Έλεος. Έλεος, δηλαδή αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Αν ο ίδιος φοβόταν και κλείστηκε μέσα στο γραφείο πανικοβλημένος, δεν ξέρω τι γιατί είχε εκτεθεί και με τις δηλώσεις, αν το φόβο του τώρα θέλει να τον δικαιολογήσει με προβοκάτσια, αυτό είναι απαράδεκτο. Αφερέγγυοι δεν είμαστε μπορεί κάποιοι να διαφωνούν μαζί μας, αλλά δεν κάνουμε καραγκιοζιλίκια".
Από την πλευρά του ο Γ. Βρούτσης, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι έγινε επίθεση στο γραφείο του, ότι χτύπησαν τη φρουρά του και τις γραμματείς στο γραφείο του.
Πηγή: news.gr