30 Νοε 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουν εντάσεις στην κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουν εντάσεις στην κυβέρνησηΜπορεί η Πανελλαδική συνδιάσκεψη να ξεκινά σήμερα, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν το βλέμμα στραμμένο και σε θέματα εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας. Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι πως οι αλλαγές στο φορολογικό θα προκαλέσουν...
μεγάλους πονοκεφάλους στον Α. Σαμαρά και σε συνδυασμό με την απαίτηση για νέο κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων είναι πολύ πιθανό να προκληθεί ρήγμα στη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση, λένε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι διαρκώς εκτεθειμένη όχι μόνο στα μάτια του ελληνικού λαού, αλλά και των ίδιων της των στελεχών. Γι' αυτό άλλωστε πυκνώνουν και οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να επανέλθουν στο θέμα της πρότασής τους για τη σύσταση Εξεταστικής για τα μνημόνια και μάλιστα με νέα πρωτοβουλία, γεγονός που παραδέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δ. Παπαδημούλης. “Το ‘‘ναι’’ στην άμεση συγκρότηση μιας και μόνης εξεταστικής επιτροπής του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το ‘‘ναι’’ του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ στη συγκρότηση μιας επιτροπής με βάση τη δικογραφία που έστειλε η δικαιοσύνη στη Βουλή θα δοκιμάσουν και πάλι την αξιοπιστία τους”, δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, δίνοντας και το στίγμα των επόμενων κινήσεων του κόμματος για το θέμα.
Στα εσωκομματικά τώρα, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα δώσουν το παρόν όλες οι ομάδες, κινήσεις και πρόσωπα που μετείχαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και όσοι έχουν εκφράσει τις διαφωνίες του για το εγχείρημα της ενοποίησης, όπως για παράδειγμα ο Μ. Γλέζος. Ο κ. Γλέζος εδώ και καιρό έχει διαμηνύσει στην ηγεσία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να παραμείνει ένα άθροισμα συνιστωσών διότι σε αυτό κατά τη γνώμη του οφείλει την άνοδό του και αυτό είναι κάτι που θα επαναλάβει στις εργασίες της Συνδιάσκεψης. Πέραν όμως τούτου ουδέν.
Πηγή:http://www.24h.gr