30 Οκτ 2012

Παρών της ΔΗΜΑΡ στην κρίσιμη ψηφοφορία

Παρών της ΔΗΜΑΡ στην κρίσιμη ψηφοφορίαΤην Τετάρτη στις 11 το πρωί και όχι σήμερα το βράδυ, όπως ήταν προγραμματισμένη, θα πραγματοποιηθεί τελικά η ψηφοφορία στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις, που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για τη συνοχή της κυβερνητικής συνεργασίας....

Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί απόψε, και αύριο το πρωί θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία άγνωστο είναι ακόμα τι στάση θα τηρήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αρκετοί εκ των οποίων έχουν εκφράσει ενστάσεις για το άρθρο 2. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αντίθετα, έχουν ήδη αποφασίσει να ψηφίσουν “παρών” για τα επίμαχα άρθρα 2 και 3 του νομοσχεδίου, τα οποία αφορούν το ποσοστό του δημοσίου στις ΔΕΚΟ και το αν θα κυρώνονται από τη Βουλή οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, αντίστοιχα, ενώ οι βουλευτές Βουρβούρης και Μουτσινάς πρότειναν τη συνολική καταψήφιση του νομοσχεδίου.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας φαίνεται με τοποθέτησή του στη Βουλή διατεθειμένος να κάνει κάποιες υποχωρήσεις, καθώς, όπως δήλωσε, "σε όλη τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής να ζητήσει, όποτε και αν παραστεί ανάγκη να κυρωθούν συμβάσεις αποκρατικοποίησης ιδιαίτερα σε εταιρείες κοινής ωφέλειας και παρασχεθεί η αναγκαία ασφάλεια δικαίου".
Πηγή:http://www.24h.gr