30 Αυγ 2012

Ανακοίνωση συμπαράστασης της "ΠΑΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" στους Συναδέλφους Εργαζόμενους στο Τ.Τ.


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Συναδέλφων Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική απόφαση να παραδώσει το ΤΤ στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που πριν το PSI ήταν το ΠΡΩΤΟ στην Ελλάδα και ....
το ΤΡΙΤΟ στην Ευρώπη Πιστωτικό ίδρυμα σε επάρκεια κεφαλαίων.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που ουδέποτε έως σήμερα, έχει επιβαρύνει  το Ελληνικό Δημόσιο. Αντίθετα την τελευταία πενταετία το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πάνω από 3 δις €.
Με το μοναδικό του πρόβλημα σήμερα να προέρχεται αποκλειστικά από την απομείωση της αξίας κρατικών ομολόγων που κατείχε.
Με την ποιότητα του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων να είναι η καλύτερη της αγοράς και οι επισφάλειες των δανείων οι χαμηλότερες.
Με την εξάρτησή του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος να είναι η μικρότερη από όλες τις άλλες Τράπεζες.
Και αντί το Ελληνικό Δημόσιο, να ανακεφαλαιοποιήσει άμεσα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τουλάχιστον με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τις άλλες Τράπεζες, επεξεργάζεται τρόπους για να το πουλήσει.

Πιστεύουμε πως πρόκειται για  οικονομικό και πολιτικό έγκλημα το Ελληνικό Δημόσιο να απολέσει το μοναδικό, υπό δημόσιο έλεγχο, αποταμιευτικό πιστωτικό ίδρυμα, τη στιγμή που σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια με δημόσιο έλεγχο και κοινωνικό ρόλο.

Καλούμε την ομοσπονδία μας (ΠΟΣΤ) να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού  των κινητοποιήσεων των δύο χώρων (ΕΛΤΑ-ΤΤ), ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα της αποκρατικοποίησης των δύο οργανισμών.

Από την 
Κεντρική Συντονιστική Γραμματεία