9 Αυγ 2012

Δύο εκατ. άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μανίλα και σε 16 σε επαρχίες στο βόρειο τμήμα της νησιωτικής χώρας.Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μανίλα και σε 16 σε επαρχίες στο βόρειο τμήμα της νησιωτικής χώρας.
Οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης των Φιλιππίνων, επιταχύνουν τις προσπάθειές τους, για να βοηθήσουν σχεδόν 2 εκατομμύρια ....
ανθρώπους, οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν εξ αιτίας της εποχής των μουσώνων, στην πρωτεύουσα Μανίλα και τις όμορες επαρχίες.
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μανίλα και σε 16 σε επαρχίες στο βόρειο τμήμα της νησιωτικής χώρας.
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους, με τις 290.000 να διαμένουν σε προσωρινά κέντρα φύλαξης, ενώ πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε συγγενείς ή φίλους, ανέφερε το Γραφείο Πολιτικής Άμυνας, των Φιλιππίνων
Συνολικά, 1,95 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί, από τις πλημμύρες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αν και συνεχίσουν να βρίσκονται στα σπίτια τους, εν τούτοις χρειάζονται άμεση βοήθεια σε τροφή, νερό, ιατρική βοήθεια και υλικοτεχνική υποστήριξη.
Η καιρική καταστροφή που χτύπησε τις Φιλιππίνες ήταν η χειρότερη από το 2009, όταν η τροπική καταιγίδα Κετσάνα άφησε πίσω της 501 νεκρούς και αγνοούμενους.
Πηγή: 24h.gr