9 Αυγ 2012

Βρούτσης: Νέο "ψαλίδι" στις συντάξεις

Δεν νοούνται συντάξεις 1.400 ευρώ τονίζει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε πως «προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η δημοσιονομική προσαρμογή των συντάξεων πρέπει να εκτελεσθεί, παρά το ....

γεγονός ότι μπορεί να είναι δυσάρεστη». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε μάλιστα, ότι «δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη». «Ο αριθμός των πλασματικών συντάξεων που δίνονται δεν μπορεί να προσδιοριστεί», αποκάλυψε, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επιβολή ποινών όχι μόνον για τους όσους λάμβαναν παράνομα επιδόματα ή συντάξεις, αλλά και για τους γιατρούς και τους δημόσιους υπαλλήλους που διευκόλυναν αυτές τις πρακτικές.

Την ίδια ώρα όπως αποκαλύπτεται, μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων με αναπηρία στο ασφαλιστικό ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς επίσης και συνταξιούχων που δεν έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση. Σήμερα, παραδόθηκαν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ όπου ασφαλίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πηγή: hbnews.gr