27 Ιουλ 2012

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για «το σφαγιασμό» των κοινωνικών επιδομάτων

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για τις προωθούμενες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του πολιτικού σχηματισμού Δημήτρης Στρατούλης, «η ...
κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη, σε συνεργασία με την τρόικα, στο σφαγιασμό των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων, οδηγώντας στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό καιάδα τους συμπολίτες μας με αναπηρία, τις άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τις οικογένειές τους».

Επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει στη Βουλή σχετική επίκαιρη ερώτηση «για τις προωθούμενες ανθρωποκτόνες περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα», η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή (27/07) «και με ευθύνη της κυβέρνησης αναβλήθηκε, προφανώς για να μην αναγκαστεί να αποκαλύψει τις προθέσεις της». Ο κ. Στρατούλης διαβεβαιώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επανέλθει για το φλέγον αυτό ζήτημα αυτό με επερώτηση που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες.


Το κείμενο της επίκαιρη ερώτησης (24/07/2012):


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον κ. Υπουργό:

- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
ΘΕΜΑ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
Επειδή, η χορήγηση των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων στα ΑμεΑ και σε άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθυστερεί επί μήνες με συνεχή χρονική μετάθεση της λύσης του προβλήματος, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.
Επειδή, χιλιάδες ΑμεΑ είναι εγκλωβισμένα σε λίστες αναμονής και περιμένουν επί μήνες να κριθούν από τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και για τον καθορισμό των ποσοστών της, με αποτέλεσμα να μην τους χορηγούνται οι συντάξεις/επιδόματα αναπηρίας και άλλες κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και να κινδυνεύουν οι ίδιοι/ίδιες και οι οικογένειές τους με απόλυτη οικονομική εξαθλίωση.
Επειδή, η κυβέρνηση φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα τη δραστική μείωση των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων με κίνδυνο να περιπέσουν τα ΑμεΑ και οι ευπαθείς ομάδες που τα δικαιούνται στην απόλυτη φτώχεια.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να χορηγηθούν άμεσα στα ΑμεΑ τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα που δικαιούνται και για την άμεση υγειονομική κρίση της αναπηρίας τους και των ποσοστών της από τα αρμόδια ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ;
2. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις περικοπές κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, που φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα, στέλνοντας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τα ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τις οικογένειές τους;
Ο ερωτών βουλευτής
Στρατούλης Δημήτρης 

Πηγή: protothema.gr