23 Ιουλ 2012

Στάση εργασίας αύριο στο Δημόσιο

Στάση εργασίας αύριο στο Δημόσιο Συγκέντρωση στις 13:00 στο υπουργείο Εργασίας

Από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου θα κατεβάσει αύριο ρολά το Δημόσιο στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα νέα μέτρα, με αιχμή τη νέα περικοπή του εφάπαξ.
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν ....
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και θα ακολουθήσει πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Είναι εφιαλτική η κατάσταση, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.


Όπως τονίζει, αυτό διαφαίνεται «τόσο από την εξαγγελία της κυβέρνησης, διά στόματος υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και από τη σταθερή άρνηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, όχι όμως και τις δανειακές τους υποχρεώσεις».


Η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει «την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους, και να προχωρήσει σε άμεσο "κούρεμα" των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τη μείωση των μισθών».


Σε τρίωρη στάση εργασίας και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα προχωρήσει αύριο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.


«Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για "κούρεμα" των δανείων των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τις ιδιωτικές τράπεζες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Πηγή: newsbeast.gr