29 Φεβ 2012

ΚΚΕ: Οργισμένη αντίδραση στις δηλώσεις Γιούνκερ για αποχώρηση από το οικονομικό πρόγραμμα

ΚΚΕ: Οργισμένη αντίδραση στις δηλώσεις Γιούνκερ για αποχώρηση από το οικονομικό πρόγραμμαΟργισμένη είναι η αντίδραση του ΚΚΕ στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι «εάν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα ....
αποχωρήσουμε κι εμείς».
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τον κ. Γιούνκερ «για τις προκλητικές δηλώσεις του και τον εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού» και καλεί «την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαντήσουν όπως αξίζει στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και στα μαντρόσκυλά της, με τον αγώνα και την ψήφο τους».
Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, γίνεται, επίσης λόγος για «ιταμή προσπάθεια τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων», αλλά και για «προσπάθεια αναβολής των εκλογών από το αμέσως επόμενο διάστημα, για να διασφαλίσουν την ψήφιση νέα αντιλαϊκών μέτρων και για να διαμορφώσουν προϋποθέσεις κατασκευής κυβέρνησης της αρεσκείας τους μετά τις εκλογές».
«Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η δημοκρατία της. Αυτή είναι Ευρωπαϊκή Ένωση της δήθεν αλληλεγγύης: Συμμορία του κεφαλαίου εναντίον όλων των λαών της Ευρώπης», υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταλήγει καλώντας το λαό στις εκλογές «να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στα αστικά κόμματα και στα άλλα κόμματα του ‘ευρωμονόδρομου’, υπερψηφίζοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ».
Πηγή: http://www.eklogika.gr/