31 Ιαν 2012

Αποχώρησαν ΝΔ - ΛΑΟΣ από τη συζήτηση του ν/σ για τις φυλακές

Τον θρυμματισμό της κυβερνητικής συνοχής προκάλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών καθώς ΝΔ και ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την αίθουσα της ολομέλειας εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίρρηση τους με τις προωθούμενες  διατάξεις....


Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Παπαιωάννου είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις, παρά ταύτα, στην Ολομέλεια κάλεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων να συμμετάσχουν στην διαδικασία και στο τέλος να εξετάσουν αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε την οργή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Δένδιας είπε: «Σας παρακάλεσα τρεις φορές να αλλάξετε συγκεκριμένο άρθρο, αλλά με την επιλογή σας μας αναγκάζετε να αποχωρήσουμε», ενώ το δρόμο της εξόδου πήραν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ. 

Από την άλλη, ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για «κατάργηση του κοινοβουλίου» και εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ λέγοντας ότι  «ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα που ξεκίνησε χτες το βράδυ και το ολοκληρώνει σήμερα. Ανοίξαμε άλλες καταστάσεις. Ας αναλάβει η ΝΔ την ευθύνη για τους επικίνδυνους αυτούς δρόμους που ανοίγονται».
 
Πάντως, με τον τρόπο αυτό καταγράφεται η δεύτερη ρωγμή στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την επεισοδιακή ψηφοφορία των άρθρων του πολυνομοσχεδίου την περασμένη Τρίτη.
Πηγή:http://www.protothema.gr