9 Νοε 2011

Ανακοίνωση Βενιζέλου για την εμπλοκή στην υποψηφιότητα Παπαδήμου

Την ώρα που όλη η Ελλάδα περιμένει εδώ και τρεις μέρες να μάθει το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης, ο μέχρι...
πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στα ΜΜΕ για… «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και «απρέπεια», αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι ο βασικός υπεύθυνος για την εμπλοκή της υποψηφιότητας του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν αντίθετος στην υποψηφιότητα του κ. Παπαδήμου. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

«Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική ‘φούσκα’ των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής: Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος».
Πηγή:http://www.eklogika.gr