31 Οκτ 2011

ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΑΖΑ . . . .

Του Χρήστου Μπούφη
Το Σύστημα Διοίκησης και Λειτουργίας  του ΕΛΤΑ αλλά και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ δικαιούμαι μετά από 35 χρόνια που βρέθηκα μέσα σε αυτό να το γνωρίζω καλά. 
Άλλωστε για πολλά χρόνια με ανακοινώσεις  σχόλια και...
αναρτήσεις στο ΠΑΚ έχω εκφράσει καθαρά τις απόψεις μου - ότι δηλαδή το σύστημα είναι ασθενές - σάπιο...  και μπάζει από παντού - Γενικά…. αλλά και Ειδικά….
Ποιοι τοποθετούνται στις θέσεις Προέδρων - Συμβούλων  - Παρασυμβούλων αλλά και Διευθυντών;
Κομματικοί φίλοι….  Συγχωριανοί  των  εκάστοτε Υπουργών...  Αποτυχημένοι Βουλευτές και γενικά όποιος άλλος είναι πρόθυμος να εκτελέσει τις εντολές του αρμόδιου Υπουργού και πολλές φορές να λειτουργεί αποδεδειγμένα σε βάρος των Εταιρειών αυτών.
Το να επικαλείται λοιπόν ο οποιοσδήποτε από αυτούς - όταν προκύπτει ένα σκάνδαλο - ότι τον τάδε δεν τον επέλεξα εγώ… αλλά  μου τον επέβαλε το κόμμα προκειμένου να αποφύγει την ευθύνη που τον βαρύνει  - είναι μια φτηνή αλλά δοκιμασμένη δικαιολογία και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται δεκτή. Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα.
Επιβλέπουν απλώς και εκτελούν  τις άνωθεν εντολές…..  μόνο εκτελεστικά και πειθήνια όργανα μπορεί να είναι.
Η Ατομική αλλά και η Κυβερνητική Ευθύνη στις περιπτώσεις αυτές είναι δεδομένη και αν το σύστημα δεν αλλάξει - αν τα κόμματα δεν καταλήξουν σε μια θεσμική λύση ( Μεταρρύθμιση...  Αναδιάρθρωση… ) κοινά αποδεκτή - τότε οι σκιές θα πολλαπλασιάζονται και θα ανυψώνονται προς την κορυφή….!!!!
Κάποιοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν έχουν αναστολές… και με τις πράξεις τους κινούνται και ενεργούν  στα όρια της νομιμότητας… και της παρανομίας… Οι υπόγειες διαδρομές  ανήκουν  στη σφαίρα   των συναλλαγών τους…..

Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή την ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή κ. Αργύρη Ντινόπουλου με θέμα : Η Μ.Κ.Ο. του διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας « ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ» Αλέξανδρου Γιαννέλου και οι συναφείς δραστηριότητές του εν λόγω σε βάρος της περιουσίας ΔΕΚΟ εισηγμένων ή μη στο Χρηματιστήριο".
Δεν τον γνωρίζω τον κύριο - ούτε και θέλω να τον γνωρίσω. 
Αν όλα αυτά που γράφονται σε αυτή την ερώτηση - ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι  - αν κάποιοι δεν ξέρουν τι κάνει νιάου νιάου..  στα κεραμίδια ή μας λένε πως δεν είναι η Γάτα.. είναι δικαίωμά τους. 
Είναι όμως και δικό μου δικαίωμα να γράφω την άποψή μου - ύστερα από 35 χρόνια προσφοράς στις δυο αυτές Εταιρείες.
Διευθυντής με 35  χρόνια υπηρεσίας - δεν έγινα.  Ένας τμηματάρχης της οκάς  παρέμεινα  γιατί δεν ανήκα σε κανένα κόμμα  και δεν συμβιβάστηκα με το Ασθενές και Σάπιο… Σύστημα που έμπαζε και  μπάζει από παντού -  Γενικά…. αλλά και Ειδικά….
Έμαθα ότι Μεγαλοσυνδικαλιστής μέλος της Εκτελεστική Επιτροπής και του Δ.Σ της ΠΟΣΤ ήταν κομματικός του  φίλος… λέτε να είναι ψέματα….
Τον Ιούλιο του 2012 - θα σας πω το όνομά του….!!!!

Χρήστος Μπούφης
αθεράπευτα ρομαντικός