29 Σεπ 2011

Εμπλοκή στην εργασιακή εφεδρεία

Στον αέρα μένει προς το παρόν η δέσμευση της κυβέρνησης για την εφεδρεία, καθώς το θέμα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο...
ωστόσο οι αποφάσεις παραπέπονται στο προσεχές μέλλον. Παρόλο που μέχρι χθες το βράδυ όλα έδειχναν ότι σήμερα θα κλείδωνε η εφεδρεία στο υπουργικό, τελικά το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη, καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των υπουργών. 
Ορισμένοι από τους υπουργούς θέτουν συνταγματικά ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή του νόμου στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ το υπουργείο οικονομικών περιμένει ακόμη από τους διοικητές των 151 οργανισμών να στείλουν τις σχετικές λίστες. 
Αυτό που είναι άγνωστο, επί του παρόντος, είναι ποια θα είναι η επίπτωση στην αξιολόγηση και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία σήμερα επέστρεψε στη χώρα και πιέζει να βγουν 30.000 εργαζόμενοι σε εφεδρεία, άμεσα, μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Η διαπραγμάτευση αυτή ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί πιθανότατα την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.
Πηγή: http://www.24h.gr/