22 Αυγ 2011

Πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι με την ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ παίχτηκε το...
Σαββατοκύριακο με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικών καναλιών
Κυβερνητικοί κύκλοι διέψευσαν όσα μεταδόθηκαν νωρίτερα από τηλεοπτικά κανάλια ότι η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το Σαββατοκύριακο 10 με 11 Σεπτεμβρίου
, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αν και για λόγους και συμβολικούς και ουσιαστικούς η παρουσία της κυβέρνησης στη φετινή ΔΕΘ θα είναι ιδιαιτέρως  λιτή. Ύστερα από αυστηρές εντολές και παροτρύνσεις του πρωθυπουργού το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται μόνον από πολύ μικρό αριθμό κυβερνητικών στελεχών και αυστηρά όσων σχετίζονται με την οικονομία. Το ίδιο ισχύει και για τα στελέχη των υπουργείων, οι αποστολές των οποίων θα περιλαμβάνουν αυστηρά μόνο εκείνα τα στελέχη που θα έχουν να επιτελέσουν συγκεκριμένο έργο.

Ο λόγος δεν είναι μόνο η πραγματική ανάγκη περιστολής των εξόδων αλλά και η επιθυμία του πρωθυπουργού να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και ότι η περιστολή δαπανών ξεκινά από τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.


Αυτό το στίγμα θα είναι χρήσιμο για τον  πρωθυπουργό αφού στη ΔΕΘ με την ομιλία του στις 10 Σεπτεμβρίου και τη Συνέντευξη τύπου στις 11 Σεπτεμβρίου  θα εξαγγείλει, θα εξειδικεύσει και θα εξηγήσει το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για το προσεχές διάστημα, στο επίκεντρο της οποίας στόχος είναι να βρίσκεται η ανάπτυξη αφού τα πλέον τρωτά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής είναι το άδικο των μέτρων που περιλαμβάνονται σε Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο, και η αδυναμία της να συγκρατήσει την ύφεση και την ανεργία.
Πηγή: http://www.eklogika.gr/