4 Ιουν 2011

Τριήμερο μπαράζ διαδηλώσεων

Σήμερα στις 11 π.μ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Ομόνοια και στις 6 μ.μ ... gay parade. Πανευρωπαϊκό ραντεβού στις πλατείες των πόλεων την Κυριακή
Στους δρόμους θα βρει και αυτό το Σαββατοκύριακο τους Αθηναίους καθώς διοργανώνονται νέες πορείες και εκδηλώσεις...
«αγανακτισμένων», εργαζομένων και μεταναστών. 
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, που έγινε στις 7 μ.μ ήταν παρούσα η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία δήλωσε: "Τούτη την ώρα που νέα ομοβροντία δανείων και χρεών πέφτουν στις πλάτες των εργαζομένων η πρακτική απάντηση είναι να ξεσηκωθούν οι τόποι δουλειάς, οι κλάδοι, να έχουμε μια μεγάλη γενική απεργία για να πάει η φωνή μας σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός δεν σκύβει το κεφάλι".
Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, και οι διαδηλωτές κρατώντας σημαίες και πανό φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της ΕΕ. Κάποια στιγμή πέρασαν από το σημείο της συγκέντρωσης ποδηλάτες, που συμμετείχαν στην 4η διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα θα γίνουν οι παρακάτω συγκεντρώσεις:
►Χιλιάδες "αγανακτισμένοι" που εδώ και δέκα μέρες κατακλύζουν την πλατεία Συντάγματος ανανεώνουν το καθημερινό τους ραντεβού για τις 6 μ.μ σήμερα και την Κυριακή. Στο ραντεβού  αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου και τις δύο μέρες. Ιδιαίτερα μάλιστα την Κυριακή, η πλατεία Συντάγματος αναμένεται να βουλιάξει από κόσμο αφού το κάλεσμα δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά είναι πανευρωπαϊκό, και ήδη μέσω των social media (Facebook, Twitter κλπ) πραγματοποιείται μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου η προσέλευση του κόσμου να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
► Στην πλατεία Ομονοίας δίνουν ραντεβού οι εργαζόμενοι για την προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στα νέα μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 11 π.μ.
Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί  και το 5ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Λεωφόρος Συγγρού 136). Έλληνες και μετανάστες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό' απευθύνουν κάλεσμα συσπείρωσης και ανοίγουν κύκλο συζητήσεων με αφορμή τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό και το κέντρο της Αθήνας που υιοθέτησε η κυβέρνηση. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 4 μ.μ με ανοιχτές συζητήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν μετανάστες, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι οργανώσεων για τα δικαιώματα των μεταναστών ενώ μεταξύ των προσκεκλημένων είναι και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.
Στις 7:30μ.μ. είναι προγραμματισμένη συναυλία με Έλληνες και μετανάστες καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα που συμμετέχουν εθελοντικά. Μεταξύ αυτών θα είναι οι : Μανώλης Φάμελλος, Encardia, Γιώργος Ρους, CΟmmΟn Sense, Ρεμπέτικη Ορχήστρα, ΔΝΤ Band, Ibrahim Faiz & Elena (Pakistan), Παιδικό χορευτικό DOEL (Bangladesh).
Gay parade σήμερα στην Αθήνα
Με μουσική, χορό, show και πολλά φιλιά θα γεμίσει σήμερα το κέντρο της Αθήνας, όπου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 7ου φεστιβάλ υπερηφάνειας που διοργανώνει η Athens Pride με κεντρικό μότο: "Φίλα με παντού'! Η καθιερωμένη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ από την πλατεία Κλαυθμώνος και το πάρτυ θα συνεχιστεί με συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα καθώς και dj sets.
Το "παρών' στις εκδηλώσεις θα δώσουν μεταξύ άλλων η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Onirama, οι.Vegas, οι Melisses και η Ευσταθία. Οι εκδηλώσεις της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν από το πρωί με εικαστικό εργαστήρι, χορό και άλλες εκπλήξεις.
Στους δρόμους και η Θεσσαλονίκη
Μεγάλη κινητοποίηση απ’ άκρη σ’ άκρη στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζουν γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο οι 'Αγανακτισμένοι» Θεσσαλονικείς. Ετοιμάζουν μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες με ποδήλατα, μηχανάκια και αγκαλιά τα κατσαρολικά σε Καλαμαριά, Εύοσμο, Χαριλάου, Τούμπα κ.ά πέρα από το κεντρικό σημείο συνάντησης, τον Λευκό Πύργο. Θα συνεχιστεί και η συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο. Οι "Αγανακτισμένοι" απευθύνουν κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ενωμένοι και χωρίς κομματικές ταμπέλες.
Για σήμερα προγραμματίζεται μηχανοκίνητη πορεία στις 17:00 με αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής και κατάληξη τον Λευκό Πύργο ενώ διοργανώνεται εργατικό συλλαλητήριο το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους. 
Πηγή: http://www.enet.gr/