14 Ιουν 2011

Αποφασισμένος να μην υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο ο Αθανασιάδης


Την πρόθεσή του να μην υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο επιβεβαίωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Αθανασιάδης, με...
δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Είχε προηγηθεί συνέντευξή του στην «Κ.Ε.», με την οποία είχε προαναγγείλει ότι δεν θα το ψηφίσει, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

«Δεν θα το ψηφίσω. Έχω αποφασίσει. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και τα πιστεύω μου. Δεν θα το ψηφίσω, διότι πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να έλθει πακέτο. Έπρεπε να έλθει αναλυτικά»,  δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις αλλαγές που έγιναν στο οικονομικό πρόγραμμα για την περίοδο 2012-2015 και πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή του, το δεύτερο μνημόνιο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην εκλογική του περιφέρεια και στη χώρα.

Μιλώντας για τη ΔΕΗ, σημείωσε ότι κανείς δεν τον κάλεσε να καταθέσει τις τεκμηριωμένες -όπως υποστήριξε- απόψεις του και σημείωσε ότι η επιχείρηση δεν πρέπει να δοθεί σε ξένο επενδυτή γιατί είναι η «ατμομηχανή» της ανάπτυξης. «Γιατί δεν λέμε ότι ο ξένος που ενδιαφέρεται για τη ΔΕΗ είναι οι Γερμανοί και η RWE που εδώ και επτά χρόνια ενδιαφέρεται να μπει στο σύστημα καύσης λιγνίτη και για τα νερά, τα υδροηλεκτρικά που παράγουν ρεύμα με μηδενικό κόστος;», πρόσθεσε.
Τέλος, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το πρόγραμμα. Ωστόσο, τόνισε πως πολλοί συνάδελφοί του λένε ότι η στάση του είναι «ειλικρινής, ξεκάθαρη και προς το συμφέρον της χώρας».