5 Ιουν 2011

Ελεος! Οι άνθρωποι δεν έχουν τον Θεό τους

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγη ώρα  στο διαδίκτυο και  που θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο: «είκοσι  μήνες επιτυχίες» η κυβέρνηση...
  προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα  δυσαρέσκειας και να κάνει το άσπρο  μαύρο για την κατάσταση που  επικρατεί στη χώρα από τις  εκλογές του 2009.

Σε ένα  πρωτόγνωρα προπαγανδιστικό ύφος παρουσιάζεται  το τελευταίο εικοσάμηνο ως μια κοσμογονία αλλαγών που ζει η Ελλάδα, αγνοώντας προκλητικά την κοινωνική δυστυχία και ανέχεια στην οποία έχει περιπέσει ο ελληνικός λαός. Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων που ακολούθησε την πρωτοφανή αυτή κίνηση είναι πως στο youtube απενεργοποιήθηκε η δυνατότητα σχολίων γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή τα αρνητικά σχόλια μονοπωλούσαν τις αναρτήσεις.


Σε αυτό το βίντεο οι δημιουργοί έχουν …  ξεχάσει τις βασικότερες εξελίξεις  του τελευταίου διαστήματος και  βάση των οποίων αυτή η κυβέρνηση  κινδυνεύει να περάσει στην Ιστορία  ως η πιο επαχθής της μεταπολίτευσης.


Στο βίντεο, λοιπόν, δεν αναφέρεται ούτε ότι  η ανεργία έχει αγγίξει το 20%, ούτε οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς  και συντάξεις, ούτε τα χιλιάδες λουκέτα  στις επιχειρήσεις, ούτε η καλπάζουσα εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης, ούτε φυσικά γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί η παταγώδης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής Παπακωνσταντίνου, η οποία οδηγεί σε νέα σκληρότερα μέτρα και αναγκάζει τη χώρα να βουλιάξει περισσότερο προβαίνοντας σε επιπλέον δανεισμό.


Δε, το πιο  προκλητικό απ’ όλα είναι πως  το βασικό σύνθημα στο διαφημιστικό μήνυμα είναι: «για μια κοινωνία πιο  δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη»!!Προπαγανδίζεται, επίσης, η «μείωση της φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40000», την ώρα  που ετοιμάζονται να ψηφίσουν την  μείωση του αφορολόγητου ακόμα και  μέχρι τις 6000 ευρώ, αλλά και η «απελευθέρωση  δεκάδων επαγγελμάτων», αν και στην πράξη δεν έχει ακόμα απελευθερωθεί  ούτε ένα.

Τέλος το πιο τρομακτικό απ’ όλα είναι πως προς το τέλος  του spot προβάλει σε περίοπτη θέση η υπόσχεση: «συνεχίζουμε…»!
Πηγή: http://www.protothema.gr/