22 Ιουν 2011

Εγκρίθηκε από το υπουργικό ο εφαρμοστικός νόμος


Παπανδρέου: "Εχουμε σχέδιο μέχρι το 2013"

Τις τελευταίες πινελιές στο Μεσοπρόθεσμο αλλά και ποιά όπλα θα έχει στην φαρέτρα του ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ...
 συζήτησε η κυβερνητική επιτροπή. Το υπουργικό ενέκρινε τον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο.

'Οπως αποφασίστηκε το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί απόψε ή αύριο στη Βουλή μαζί με τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο.
Σε εξέλιξη είναι το υπουργικό συμβούλιο.

«Η Κυβέρνηση μας έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ψήφος αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της εντολής για τη συνέχιση της δύσκολης, εθνικής προσπάθειας, που ξεκινήσαμε πριν 20 μήνες. Μιας σκληρής μάχης για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας. Μάχη στο εσωτερικό, για να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψούν όλοι οι Έλληνες. Μάχη στην ΕΕ και διεθνώς για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα στην πορεία της χώρας.Να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας και να καταστήσουμε διαχειρίσιμο το χρέος».

Και συνέχισε: «Το συνολικό διεθνές περιβάλλον είναι σκληρό. Είναι ασταθές και συχνά αμήχανο. Αλλά ξέρουμε που πάμε. Υπάρχει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο που εφαρμόζουμε μέχρι το 2013. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Όπως έκανε μέχρι τώρα, παρά την καταστροφολογία και την μιζέρια ορισμένων. Βρισκόμαστε σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας.Απόφασή μας είναι να εγγυηθούμε με κάθε τρόπο και εγγυόμαστε τη σταθερότητα της πορείας μας, την προοπτική της κοινωνίας μας και την ριζική αλλαγή της πατρίδας μας. Αυτή η απόφαση είναι αδιαπραγμάτευτη», συνέχισε.

Τι αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή


Για την Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες όλα θα κριθούν στο δείπνο εργασίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν σε αυτό θα είναι

α) Η κρίση στην ευρωζώνη

β) Το ελληνικό θέμα ιδιαίτερα μετά τα συμπεράσματα του πρόσφατου Eurogroup

γ) Θα γίνει ενημέρωση για τις πιθανότητες αλλα και τις διαδικασίες εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών στην χρηματοδότηση της Ελλάδας

και δ) Το νέο δάνειο και οι προοπτικές του νέου δανεισμού της χώρας μας

Θεωρείται επίσης βέβαιο οτι στο κείμενο συμπερασμάτων θα συμπεριλάβουν και την Ελλάδα παρά το γεγονός οτι
η έγκριση της 5ης δόσης θα αποφασιστεί από το Eurogroup στις 3 Ιουλίου και από το ΔΝΤ στις 8 Ιουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου ήδη είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Αγκελα Μέρκελ και τον φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάϊνεν και έως αργά το βράδυ θα έχει και άλλες συνομιλίες με άλλους ευρωπαίους ηγέτες.