26 Μαΐ 2011

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ! ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΞΩΘΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΑ... ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ!
ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ!
Του ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΠΟΛΑ
Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ανακοίνωσε, προωθεί ρυθμίσεις στην κατεύθυνση για ιδιωτικοποίηση και εκποίηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας. Ρυθμίσεις που ζημιώνουν την οικονομία και το λαό, που δεν περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό της πρόγραμμα και επομένως δεν νομιμοποιείται να τις κάνει.
Παράλληλα, επιτίθεται με σφοδρότητα και κατεδαφίζει τα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων των αγροτών και των υπολοίπων στρωμάτων της κοινωνίας.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε από μόνα τους στραγγαλίζουν μεροκάματα και μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, συνολικά τα λαϊκά εισοδήματα και μηδενίζουν τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Πολύ περισσότερο που έρχονται ως συνέχεια των προηγούμενων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα άτομα με αναπηρίες.
Η κυβέρνηση προχωρά στην άγρια περικοπή των συντάξεων - κύριων και επικουρικών, των εφάπαξ,  των παροχών υγείας και φαρμάκων, ενώ καρατομεί κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμεΑ, εργατικής κατοικίας κ.α). Αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, όταν την ίδια ώρα μειώνει τις συντάξεις και δεν κάνει τίποτε για να σταματήσει την εισφοροδιαφυγή που έχει φτάσει στο 30%. Προχωρά σε νέα φορολογική επιδρομή ενάντια στα λαϊκά στρώματα όπως: Επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αναψυκτικά (πιθανά και στο νερό), αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23% στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, που θα εκτινάξουν τις τιμές στα ύψη και θα βυθίσουν τις λαϊκές οικογένειες στην ανέχεια.
 
Επί πλέον, η μείωση του αφορολόγητου στα 6.000€ από το ήδη αντικοινωνικό ύψος των 12.000€ και μάλιστα αναδρομικά για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 1/1/2011, θα επιφέρει μεγαλύτερες κρατήσεις από τις σημερινές και επομένως μικρότερο εισόδημα, ενώ προχωρά σε κόψιμο των φοροελαφρύνσεων (δαπάνες για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, φροντιστήρια παιδιών, ενοίκια κατοικιών, δαπάνες για την υγεία κ.λ.π) που αφορούσαν κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα. 
Και ενώ με την πολιτική τους η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 21%, ετοιμάζουν απολύσεις σε δημόσιο και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, μειώνοντας ταυτόχρονα τις ελάχιστες εναπομείναντες κοινωνικές υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο. Ακόμα έχουν στα σχέδιά τους νέα φορολογία, στις μικρές ιδιοκτησίες.
Τα μέτρα αυτά θα πλήξουν και τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, καθώς πέρα από τη μείωση του εισοδήματός τους από όλα τα παραπάνω, μέσα από την αύξηση των ειδικών φόρων και του ΦΠΑ θα αυξηθεί το κόστος παραγωγής, ενώ οι τιμές για τα προϊόντα τους θα συνεχίσει να καθορίζεται ασύδοτα μέσα από τον οξύτατο ανταγωνισμό με τα μεγάλα επιχειρηματικά ΚΑΡΤΕΛ και την ασυδοσία των μεσαζόντων.
Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι ακολουθεί ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης και δεν δείχνει τον παραμικρό ενδοιασμό για την προώθηση αυτής της πολιτικής και κανένα έλεος για τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Τρόϊκα προωθεί τον εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα παντού. Είδε σαν ευκαιρία την κρίση για να κατεδαφίσει τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα και να γυρίσει την κοινωνία πίσω στο μεσαίωνα. Ο στόχος και ο σχεδιασμός επίτευξής του πολιτικού σχεδίου, που ετοίμασε σε αγαστή συνεργασία με την Τρόϊκα είναι ευκρινείς.
Σ' αυτή την προσπάθεια, βοηθούν συνειδητά οι «πρόθυμοι σύμμαχοι», όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ, παράγοντες της πολιτείας, τηλεοπτικά παπαγαλάκια, καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι, οι οποίοι θα εντείνουν την προσπάθειά τους να μας πείσουν, ότι όλα τα παραπάνω γίνονται για το καλό της πατρίδας και του λαού.
Ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι και όλα τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Όσο δεν αποφασίζουν να ενωθούν και να αντεπιτεθούν στην πολιτική της κυβέρνησης και του οικονομικού κατεστημένου, τότε θα μετράνε καθημερινά τις απώλειες των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους και την βίαιη εξώθησή τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είναι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο, όλα τα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σχηματίσουν ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο, ώστε να μπορέσουν να ανατρέψουν τα σχέδια και τις πρακτικές που έχουν αποφασίσει η κυβέρνηση, η Τρόϊκα και το κοινωνικο-οικονομικό κατεστημένο της χώρας και της Ε.Ε, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα πορεία της χώρας, στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, με κατεύθυνση τον Σοσιαλισμό.