28 Ιαν 2011

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΦΙΛΙΣΟΦΙΑ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

σκίτσο: ellas2.wordpress.com
Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
Φίλες και Φίλοι.
Αναρωτιέμαι πολλές φορές :
Η κουλτούρα των  διανοούμενων. των  απλών ανθρώπων… που παρατηρούν - κριτικάρουν  και φιλοσοφούν  τη ζωή…. τη σημερινή πραγματικότητα.
Μπορούν να αγωνιστούν ενάντια...  στους εμπειρογνώμονες και τους μισθοφόρους που βρίσκονται στην υπηρεσία των πολυεθνικών Εταιρειών ( βλέπε SIEMENS ) - των μεγάλων αφεντικών - των πολιτικών  ενός βρώμικου συστήματος….. ή  μήπως τελικά η νίκη του χρήματος… επί του πνεύματος…. είναι σαρωτική!!!!
Η απάντηση είναι ότι μπορούν,  αλλά όχι μόνοι τους.
Για να τους αντιμετωπίσουν χρειάζονται ειδικούς… οι οποίοι να θέσουν τις εμπειρίες τους στην υπηρεσία των κοινωνικών προσπαθειών… των κοινωνικών κινημάτων…. ανιδιοτελώς.
Ξέρω… θα με ρωτήσετε αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;
Ναι φίλες και φίλοι, υπάρχουν και είναι πολλοί.
Αυτό που χρειάζεται κατά την θνητή μου άποψη είναι, μια συντονισμένη - συλλογική   συνεργασία και οργάνωση… διανοουμένων - φιλοσόφων και ειδικών με σκοπό να διαμορφώσουν όλοι μαζί νέους δημοκρατικούς στόχους προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη σημερινή πραγματικότητα τις κοινωνικές συνέπειες - αδικίες  της ωμής και βίαιης δύναμης των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
Χρειάζεται…. οι άνθρωποι που  σήμερα φοβούνται  - διστάζουν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους … τις ιδέες τους… να καταλάβουν - να πιστέψουν ότι αν πραγματικά θέλουμε να είμαστε ηθικά σωστοί… τότε πρέπει να εκφραζόμαστε ελεύθερα  πρέπει  να συγκρουσθούμε - ιδεολογικά - με  τους συνανθρώπους μας.
Το να έρθουμε αντιμέτωποι ανοιχτά ο ένας  με τον άλλον είναι το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσουμε αν θέλουμε να ζήσουμε  σε μια σωστή κοινωνία ανθρώπων… σε μια σωστή κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι  οι ιδεολογικές συγκρούσεις - διαφωνίες, είναι μέρος της διαδικασίας… της αλλαγής…. και της  εξέλιξης…. της ανθρωπότητας.

Χρήστος  Μπούφης
αθεράπευτα ρομαντικός