26 Ιαν 2011

Ακινητοποιημένα τα τρένα για 2 μέρες

Ακινητοποιημένα τα 
τρένα για 2 μέρεςΟι μηχανοδηγοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία

Ανέστειλε τις κινητοποιήσεις της για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αλλά δεν κάνει πίσω το σωματείο των μηχανοδηγών, που.. συνεχίζει να αντιδρά στο σχέδιο εξυγίανσης του οργανισμού και τραβά χειρόφρενο στα τρένα για 2 μέρες.

Γι΄αυτό το λόγο καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου – Πάτρας – Κιάτου-, εκτός από τα διεθνή δρομολόγια  334, 335, 336, 337, 460, 461, που καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.


Η ΠΟΣ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις της γιατί οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το σιδηρόδρομο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Από την έκβαση της συνάντησης θα κριθεί και η περαιτέρω στάση των εργαζομένων.


Ακινητοποιημένος θα μείνει και ο Προαστιακός, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό και στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, καθώς η διαχείριση του δικτύου δεν γίνεται από τους μηχανοδηγούς.

Πηγή: www.newsbeast.gr