29 Δεκ 2010

ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΣ ΔΑΚΡΥΣΟΥΜΕ… ΠΑΙΔΙΑ.

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης: 

Ολόκληρος ο κόσμος και όχι μόνο η Ελλάδα,  βρίσκεται χαμένος μέσα στην ανασφάλεια…. και τη ρευστότητα….
Η νέα τάξη πραγμάτων βρήκε τα κράτη του κόσμου -  βρήκε τη χώρα μας - χωρίς ιδεολογική στρατηγική…. και η απόλυτη επιβολή του Αμερικανικού μοντέλου, του καπιταλισμού - του Φιλελευθερισμού, χωρίς όρους…..   χωρίς δεσμεύσεις… και χωρίς ισορροπίες…. είναι μια πραγματικότητα.
Έτσι χτίστηκε η παγκοσμιοποίηση… ο παγκοσμοποιημένος κόσμος… ο οποίος... στηρίζεται σε ισχυρά οικονομικά κέντρα και στην εκμετάλλευση των αδυνάτων…. Κρατών και Λαών…..
Ο νέος αυτός παγκοσμοποιημένος κόσμος χαρακτηρίζεται σήμερα από την ανεργία - την φτώχια - την αδικία και τις ανισότητες..
Είναι ένας κόσμος της απελπισίας και της απόγνωσης που οδηγεί αναπόφευκτα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις βίας και τρομοκρατίας…
Η έννοια του κράτους έθνους και η κρίση της πολιτικής και του συνδικαλισμού, αποτελούν μια πραγματικότητα…
Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και οι τεχνολογικές μεταβολές αναποδογύρισαν τα πάντα…
Οι συγχωνεύσεις   των μεγάλων εταιρειών πολλαπλασιάστηκαν επικίνδυνα και δημιούργησαν   γιγαντιαίες επιχειρήσεις…
Πολλές από αυτές τις εταιρείες είναι μεγαλύτερες και από πολλά πλούσια και ανεπτυγμένα οικονομικά κράτη… για παράδειγμα ο κύκλος εργασιών της General Motors είναι μεγαλύτερος από το ΑΕΠ - ακαθάριστο εθνικό προϊόν - της ΔΑΝΙΑΣ!!!!!  η Exxon Μobil  ξεπερνάει το ΑΕΠ της Αυστρίας !!!!! η Ford το ΑΕΠ της Νότιας Αφρικής!!!! και η Toyota της, ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ!!!!!!
Οι παραδοσιακοί θεσμοί… τα παραδοσιακά αντίβαρα….  στην εξουσία, όπως: κόμματα - συνδικάτα - ελεύθερος τύπος  και  ΜΜΕ, ξεπουλήθηκαν στο βωμό του χρήματος και των συμφερόντων….. προπαγανδίζουν - απροσανατολίζουν…. έπαψαν να λειτουργούν αποτελεσματικά.
Το μέλλον αν και είναι σκοτεινό και αβέβαιο για πολλά κράτη, όπως και για την πατρίδα μας… παρ όλα αυτά υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα αυτή είναι η ανάπτυξη….  ανάπτυξη για την οποία όλοι μιλούν  σήμερα.
Η ανάπτυξη αυτή όμως για να αποδώσει καρπούς…  πρέπει να βασίζεται πρώτα απ όλα στη γνώση - στην έρευνα - στην ικανότητα για καινοτομίες και όχι στην παραγωγή πρώτων υλών…. και παραδοσιακών ξεπερασμένων προϊόντων.
Πολλά άλλωστε από αυτά τα βασικά - παραδοσιακά  προϊόντα…  θα χρησιμοποιούνται όσο περνούν τα χρόνια, όλο και λιγότερο… και τη θέση τους θα παίρνουν άλλα νέα συνθετικά προϊόντα - μεταλλαγμένα….

*Ο παγκόσμιος πλούτος φίλες και φίλοι, βρίσκεται στα χέρια του 1% του συνολικού πληθυσμού της γης….. και ο ημερήσιος μέσος όρος του εισοδήματος για τον κάθε έναν από τους πάνω από 3 δισεκατομμύρια κατοίκους της γης,  είναι μόλις… δύο - 2 δολάρια !!!!!!!!
Στην Ευρωπαϊκή  Ένωση  υπάρχουν πάνω από 30 εκατομμύρια άνεργοι… 60 εκατομμύρια φτωχοί…. και 7 εκατομμύρια άστεγοι!!!!!

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ
ΚΑΙ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ  Ο  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ   ΧΡΟΝΟΣ!!!!!!

                                                   Χρήστος Μπούφης
αθεράπευτα ρομαντικός