26 Νοε 2010

ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:

Λίγο πριν τις εκλογές όλοι μα όλοι οι πολιτικοί μας, αποποιήθηκαν τις όποιες ευθύνες τους…. τις μεταβίβασαν στο λαό… και μας  είπαν  τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν μιλάει στο εξωτερικό είναι υπέρ….. του μνημονίου και όταν μιλάει στο εσωτερικό είναι κατά….. του μνημονίου.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας, μας διαβεβαίωσε - ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα - ενώ η κατάσταση δείχνει ξεκάθαρα ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να... πετύχουμε τους στόχους του μνημονίου, χωρίς να παρθούν νέα μέτρα.
Οι εκπρόσωποι της αριστεράς, καταδικάζουν….. το μνημόνιο - τους πάντες και τα πάντα - δεν μας λένε όμως τι θα συμβεί ,  το τραγικό μέλλον που μπορεί να βρεθεί η χώρα  αν στη παρούσα φάση τα τινάξουμε όλα στον αέρα.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ψάρευε ψήφους ευκαιριακά… κραυγάζοντας διάφορες μπαρούφες.
Με λίγα λόγια το σύνολο των πολιτικών μας, αυτοί που  λίγο ή πολύ ευθύνονται για το σημερινό αδιέξοδο.. για το σημερινό κατάντημα της χώρας - αντί να σοβαρευτούν και να μας πουν την αλήθεια - συμπεριφέρθηκαν επιπόλαια….. μας είπαν ψέματα με μοναδικό σκοπό το πρόσκαιρο πολιτικό τους όφελος - συμφέρον…
Και τελικά  όλοι  μετά τις εκλογές είναι ικανοποιημένοι - αισθάνονται νικητές…. ο καθένας βέβαια  για τους δικούς του λόγους.
Κανένας δεν εξηγεί την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, κανένας δεν μας λέει ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολική διάλυση….
Τίποτα δεν λειτουργεί, κανείς δεν υπακούει στους νόμους… κανείς τους δεν θέλει να παραδεχτεί ότι σε λίγο… μπορεί κάποιοι να  βρεθούν στους δρόμους, να καταλαμβάνουν κτίρια και να τα καίνε…..
Θέλω να ξέρετε ότι την ευθύνη για ότι συμβεί… την  έχει συνολικά το πολιτικό μας σύστημα… πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι των πολιτικών ηγεσιών όλων των κομμάτων… οι οποίες για μια ακόμη φορά αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων.
Και το χειρότερο από όλα είναι ότι :
Η αξιοπιστία των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος βαδίζει  από το κακό στο χειρότερο… γεγονός το οποίο μπορεί εύκολα να οδηγήσει στο χάος.
Προσωπικά πάντως - φίλες και φίλοι -  αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα με την οποία σήμερα κάποιοι αντιμετωπίζουν τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα….
Βλέπω να επικρατεί  ένα επιδερμικό - τρέχα γύρευε….. μια τρεχάλα χωρίς λόγο… που κανείς τους δεν ξέρει που τερματίζει…. αν τερματίζει… αν υπάρχει τέρμα….
Και το τραγικό της υπόθεσης…..
Ας έχουν κάποιοι κατά νου, ότι το μόνο που δεν κινδυνεύει…. είναι το περίφημο μνημόνιο.  
Η παύση χορήγησης των δόσεων του δανείου της τρόικας σημαίνει :
Παύση πληρωμών από τα δημόσια ταμεία…. μισθών - συντάξεων - επιδοτήσεων προς τα νοσοκομεία - την εκπαίδευση - τους προμηθευτές του δημοσίου - παράλυση των τραπεζών…
Γενική νέκρα - Χάος…. και κοινωνική εξέγερση…
Το να θέλουν κάποιοι….  την κοινωνική εξέγερση το καταλαβαίνω, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνούν ότι κοινωνική εξέγερση χωρίς, γενική νέκρα…. και Χάος…. δεν μπορεί να υπάρξει. 
Και επειδή έχουμε Δημοκρατία... η επιλογή είναι δική σας.

                                       Χρήστος Μπούφης
                                         αθεράπευτα ρομαντικός