25 Νοε 2010

Θρίαμβος του Ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ νομών Φθιώτιδας - Ευρυτανίας

Πριν δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΕΛΤΑ των νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.
Οι Συνάδελφοι μας στους δύο νομούς, μέλη του Συλλόγου είχαν καταφέρει εδώ και χρόνια να ξεπεράσουν τις εσωπαραταξιακές έριδες και βάζοντας πάνω απ' όλα το κοινό εργασιακό συμφέρον να κατεβαίνουν με ένα ενιαίο, ενωτικό ψηφοδέλτιο, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να επιλέγουν τους καλύτερους υποψηφίους χωρίς κομματικές... και παραταξιακές παρωπίδες.
Γι' αυτό άλλωστε και το Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Συλλόγου  έχει πετύχει να λύσει αρκετά από τα τοπικά ταχυδρομικά προβλήματα και να χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων.
Δυστυχώς στις φετινές εκλογές του Συλλόγου τα ηγετικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ από την Αθήνα, μη μπορώντας να δεχτούν πως υπάρχουν κάποιοι τοπικοί Συνδικαλιστές στη Λαμία, που βάζουν πάνω από την όποια κομματική ιδεολογία τους το κοινό συμφέρον και μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των συναδέλφων, χωρίς να χρειάζονται προστάτες, παρενέβησαν και διέσπασαν την με θυσίες κατακτημένη ενότητα των Συναδέλφων.
Δημιούργησαν και κατέβασαν παραταξιακό ψηφοδέλτιο με την επωνυμία "ΠΑΣΚΕ _ ΕΝΟΤΗΤΑ".
Έκαναν όμως λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο, που λέει και ο λαός μας.
Το πραγματικό ανεξάρτητο ενωτικό ψηφοδέλτιο με τίτλο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ" θριάμβευσε παίρνοντας διπλάσια ποσοστά από την ΠΑΣΚΕ.
Οι Συνάδελφοι μας εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας απέδειξαν πως εκτιμούν όσους παλεύουν ανεξάρτητοι για το κοινό συμφέρον και βάζουν σε δεύτερη μοίρα την όποια ιδεολογία τους. Εμπιστεύτηκαν και στήριξαν έμπρακτα τους ανιδιοτελείς τοπικούς Συνδικαλιστές που έχουν δώσει δείγματα γραφής και παλεύουν καθημερινά μαζί τους και όχι εκείνους που τους θυμούνται κάθε τρία χρόνια στις εκλογές, προβάλλοντας την κομματική τους ταυτότητα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών του συγκεκριμένου σωματείου θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ ΔΣ
ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ
ΠΟΣΤ
Ε.Κ.ΛΑΜΙΑΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
76
5
2
2
2
ΠΑΣΚΕ - ΕΝΟΤΗΤΑ
39
2
1
1
1
 
Ψ