29 Νοε 2010

Μετατάξεις από άλλες ΔΕΚΟ στα ΕΛΤΑ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις μετατάξεις από άλλες ΔΕΚΟ στα ΕΛΤΑ.
Οι απόψεις που ακούγονται είναι αλληλοσυγκρουόμενες και πολλές φορές δεν συνάδουν με την αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουμε σαν συνδικάτο, απέναντι σε εργαζόμενους άλλων οργανισμών που χάνουν τη δουλειά τους.
Το θέμα απασχόλησε σοβαρά  την παράταξη μας και ύστερα από ώριμη σκέψη καταλήξαμε στην παρακάτω θέση:...

1. Η διοίκηση του οργανισμού και η ΠΟΣΤ πρέπει να ζητήσουν από την πολιτεία πίστωση χρόνου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες χαρτογράφησης - αποτίμησης των αναγκών του ΕΛΤΑ σε προσωπικό ανά κλάδο.

2. Όταν έχουμε τα πραγματικά δεδομένα και τις ανάγκες αποτυπωμένες, τότε η διοίκηση να ζητήσει από την πολιτεία να καλυφθούν με μετατάξεις όσα κενά υπάρχουν, και αποκλειστικά στους κλάδους που υπάρχουν. 

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι που πρόκειται να μεταταγούν στα ΕΛΤΑ να διέπονται από τις υποχρεώσεις και δικαιώματα που έχουμε όλοι οι σημερινοί εργαζόμενοι στο Ταχυδρομείο.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως προσλήψεις νέων ανθρώπων δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα και αν γίνουν ποτέ, θα αντιστοιχούν "μια πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις".

Στο παρελθόν είχαμε αντίστοιχη περίπτωση με τις μετατάξεις από την Olympic Catering και οι μεταταγέντες συνάδελφοι μας ενσωματώθηκαν απόλυτα και προσέφεραν τα μέγιστα στον οργανισμό.

Οι φωνές που ακούγονται τελευταία από κάποιους συνδικαλιστές και  συνδικαλιστικές παρατάξεις πως  "δεν θέλουμε μετατάξεις", ή  "ο ΕΛΤΑ θα βουλιάξει αν έρθουν εργαζόμενοι από άλλες ΔΕΚΟ" κλπ δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα, που πρέπει να είναι αλληλέγγυο απέναντι σε εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους.

Την επαναστατική τους διάθεση να μπλοκάρουν τις πιθανές μετατάξεις, όπως παρουσιάστηκε  στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΣΤ για το θέμα, ας την διοχετεύσουν στον αγώνα κατά των αντιλαϊκών και αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων,  που εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν την παραμικρή αντίδραση σε όσα έγιναν σε βάρος μας.