27 Νοε 2010

ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
 
Είναι βέβαιο κατά την θνητή μου άποψη,  ότι βιώνουμε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων με την ανθρώπινη ηλιθιότητα…  να δείχνει μια απίστευτη αποτελεσματικότητα στο να προεξοφλεί το μέλλον μας…..

Οι ανθρώπινες άμυνες μας και γενικότερα  οι άμυνες του ανθρώπινου πολιτισμού περνούν την μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων ετών.
Η γενιά μας - η γενιά της μεταπολίτευσης εκπαιδεύτηκε στην απάθεια και στη μετάθεση ευθυνών…. και ίσως αυτό να είναι και το χειρότερο που κληροδοτήσαμε στα παιδιά μας.

Οι πολιτικοί μας - οι Συνδικαλιστές μας, αυτές οι λίγες οικογένειες, οι ίδιοι και οι ίδιοι που μας κυβερνάνε χρόνια τώρα, έχουν γίνει ειδήμονες στο να μας χωρίζουν σε ομάδες, κόμματα και φατρίες, να μας φανατίζουν… να μας χαϊδεύουν…  και μετά να μας μαστιγώνουν… σαν διαστροφικούς ψυχοπαθείς…. ενώ αυτοί νέμονται,  ρουφάνε την εξουσία και εξυπηρετούν - ταΐζουν  τους δικούς τους ευεργέτες.

Σοσιαλιστές - αριστεροί - δεξιοί - πράσινοι  - κόκκινοι - και μπλε - φιλορώσοι - φιλοαμερικάνοι  και τριτοκοσμικοί… είμαστε τα καλύτερα αρνιά…. για τα μαντριά…. για τα τζάκια…. των διορισμένων μας ηγετών.

Όμως και αυτοί - πολιτικοί και συνδικαλιστές -  από την πλευρά τους είναι αρνιά… για τα μαντριά… για τα τζάκια… κάποιων άλλων ηγετών.

Με λίγα λόγια φίλες και φίλοι, όλοι μας…. πολιτικοί - συνδικαλιστές -και απλοί  άνθρωποι - απλοί εργαζόμενοι.. όλοι, μα όλοι είμαστε:
ΕΝΑ  ΠΙΟΝΙ  ΣΤΟ  ΠΑΙΧΝΙΔΙ  ΤΟΥΣ….
Σαν ένας αθεράπευτα ρομαντικός άνθρωπος, σαν ένας στοχαστής που φιλοσοφώ και κριτικάρω τη ζωή , σαν ο τρελός του χωριού…. χτυπάω την καμπάνα όσο πιο δυνατά μπορώ και ένα έχω να σας πω :
Όποιος θέλει να σωθεί… ας ψάξει να βρει την αλήθεια του, μόνος του και αυτό γιατί απ΄ ότι  φαίνεται, σε κανένα δεν περισσεύει τελικά.

*Το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που αισθάνονται.. συμπεριφέρονται.. και πιστεύουν.. ότι είναι μεγάλοι και σπουδαίοι !!!!
                                             
                                         Χρήστος  Μπούφης
                                     αθεράπευτα ρομαντικός