26 Νοε 2010

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
 
Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που πριν από πολλά χρόνια είχε πει ότι :
 
« Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ »

Πολλοί τότε έσπευσαν να τον χλευάσουν…. κάποιοι να τον κατηγορήσουν  ότι γέρασε και  δεν ξέρει τι λέει… και κάποιοι άλλοι ότι ο ίδιος και το κόμμα του που κυβέρνησαν τη χώρα - την πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης - έχουν  την κύρια ευθύνη για αυτό.
Από τότε και μέχρι σήμερα, πέρασαν πολλά χρόνια Δημοκρατίας…
Τριάντα πέντε χρόνια μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας των εκπροσώπων μας - Δεξιών και Σοσιαλιστών - ήταν... αρκετά για να δείξουν ότι οι πολιτικοί μας υπήρξαν κυριολεκτικά οι τελευταίοι πολίτες … οι τελευταίοι άνθρωποι… οι οποίοι απέτυχαν… οι οποίοι τελικά εκ του αποτελέσματος απέδειξαν ότι :
Άσκησαν το λεγόμενο λειτούργημα του πολιτικού,  σαν να ήταν οι τελευταίοι καταναλωτές του εαυτού τους!!!!!!
Όλοι αυτοί που επινόησαν για να πολιτεύονται την έννοια της μικροπολιτικής και βασίστηκαν στις πελατειακές σχέσεις…. μεταξύ πολιτικών και πολιτών.. σήμερα κάτω από  την απειλή της χρεοκοπίας πάνε περίπατο…. τα έχουν με λίγα λόγια  χαμένα.
Το να αυτοχαρακτηρίζονται  κάποιοι  πολιτικοί  - Δημοκράτες….. και να δηλώνουν ότι - στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…. είναι δικαίωμα τους… ακόμη και  το να δηλώνουν  κάποιοι  άλλοι - ότι  είναι νόμιμο είναι και ηθικό… είναι και αυτό δικαίωμα τους.
Φίλες και φίλοι.
Με δεδομένο ότι όλα γύρω μας είναι αβέβαια και το μέλλον σκοτεινό.
Αναρωτηθήκατε αλήθεια ποτέ, αν μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς που μας κυβέρνησαν τα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης,  από αυτό το πολιτικό σύστημα.... κάτι άλλο εκτός από την κατάρρευσή του;
Μήπως, λέω μήπως -  ότι είχε να δώσει το έδωσε.....
Αναρωτηθήκατε αλήθεια ποτέ, μήπως ο ονομαζόμενος  - μηχανισμός  στήριξης….. που μας παρέχουν οι Ευρωπαίοι και το μνημόνιο, υπάγονται στη δικαιοδοσία του Ψυχιατρείου… του Φρενοκομείου…. και αποτελούν  την θεραπεία….. των ψυχασθενών….
Αναρωτηθήκατε αλήθεια, μήπως τελικά ήλθε η ώρα που επιβεβαιώνεται  αυτό που είπε πριν πολλά χρόνια… ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής  ότι :

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ….

                                        Χρήστος Μπούφης
     αθεράπευτα ρομαντικός