9 Σεπ 2010

Συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη για το COU.R.I.E.L, από τα ΕΛΤΑ

Στις 12 το μεσημέρι παραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Καψής" στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου για το COU.R.I.E.L το Ευρωπαϊκό Προγράμμα Leonardo da Vinci. 
Το σχέδιο COU.R.I.E.L είναι μια εκπαιδευτική εφαρμογή, με καινοτόμο τρόπο εκπαίδευσης μέσω προσομοίωσης, ενίσχυση δεξιοτήτων των υπαλλήλων σε νέες τεχνολογίες.
Πρόκειται, είπε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΤΑ, Παναγιώτης Βουρνάς, για μια δράση ποιοτικής αναβάθμισης των εργαζομένων, η οποία κατά συνέπεια οδηγεί και σε βελτίωση της απόδοσή τους. 
Η παγκόσμια οικονομική κρίση, πρόσθεσε ο κ. Βουρνάς, έπληξε και τον... κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, τα ΕΛΤΑ να αναζητούν τρόπους παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ικανών να συγκρατήσουν το ενδιαφέρον των πελατών τους.
Μάλιστα, το 2013, έπειτα από την απελευθέρωση της αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών, τα ΕΛΤΑ καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες, καλύτερες έναντι των όποιων ανταγωνιστών τους. 
Ο οργανισμός προχωρεί σε νέα χαρτογράφηση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες κάθε περιοχής σ’ όλη τη χώρα και να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών, σημείωσε ο κ. Βουρνάς. 
Το πρόγραμμα "Couriel" υλοποιούν τα ΕΛΤΑ  την τελευταία διετία (2008-2010), ως ανάδοχος, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci. 
Συντονιστής του έργου είναι η θυγατρική εταιρία των ΕΛΤΑ, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ - ΕΛΤΑ) και εταίροι οι "Magyar Posta" και "Posta Romana", οι Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).
Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΌ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ