9 Σεπ 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΤΡΙΤΟΣ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

Πρώτος ο Σγουρός με δεύτερο το Μητρόπουλο ακόμη και πριν την ανακοίνωση

Β. Μεϊμαράκης: Θα έπρεπε οι επιλογές να είναι πιο πολιτικοποιημένες

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην μπει ο Βασίλης Κικίλιας στο β΄γύρο της κορυφαίας μάχης των τοπικών εκλογών του Νοεμεβρίου, αυτής για την Περιφέρεια Αττική, προκαλώντας έντονη ανησυχία στη Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους τριών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους οποίους επικοινώνησε η αυτοδιοίκηση gr (σ.σ. θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους) η διαφορά μεταξύ του νομάρχη Αθηνών και υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρού από τον υποψήφιο της ΝΔ Βασίλη Κικίλια βρίσκεται σε διψήφιο νούμερο !

Δεύτερος ο Μητρόπουλος

Μάλιστα και στις τρεις δημοσκοπήσεις, παρότι ακόμη δεν... είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του (ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7946,) ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος βρίσκεται στη δεύτερη θέση αρκετά πιο ψηλά από τον υποψήφιο της ΝΔ!

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, η λογική της ψήφου στον κ. Μητρόπουλο είναι «αντιμνημονιακή», κάτι που, όπως τονίζουν, «δεν μπορεί να εκφράσει ο Β. Κικίλιας».
Μείμαράκης: Θα έπρεπε οι επιλογές να είναι πιο πολιτικοποιημένες

Ίσως και αυτές τις δημοσκοπήσεις να είχε υπόψη του ο πρόσφατα ορισθείς πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος άφησε αιχμές για τις επιλογές της ΝΔ, δηλώνοντας (στον Real fm) ότι : «Η πολιτική μάχη και τα συμπεράσματα θα βγουν από την περιφέρεια. Θα έπρεπε οι επιλογές να είναι πιο πολιτικοποιημένες και να δοθεί πιο πολιτική μάχη. Το ζητούμενο δεν είναι εδώ αν θα κερδίσεις μόνο τις περιφέρειες - είναι κι αυτό ένα θέμα - αλλά το ζητούμενο είναι και πώς θα κερδίσει ο άλλος τις περιφέρειες. Έγινε πάρα πολύ συζήτηση ήδη για το θέμα της επιλογής στην περιφέρεια Αττικής, η επιλογή όμως αυτή υπάρχει. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να τη στηρίξουμε και να δώσουμε την πολιτική μάχη...», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.  

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7961