27 Αυγ 2010

Ανακλήθηκαν με δικαστική απόφαση οι μεταθέσεις στην Π/Δ Δυτικής Μακεδονίας.


Οι δύο Συναδέλφισσες που είχαν μετατεθεί πρόσφατα από την Π/Δ Δυτ. Μακεδονίας, προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και χθες το δικαστήριο της Κοζάνης τις δικαίωσε.
Ακύρωσε τις μεταθέσεις τους και αποφάσισε την επαναφορά τους στις προηγούμενες θέσεις που εργαζόταν. 

Νωρίτερα χθες το πρωί ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε ήδη ανακαλέσει την μετάθεση της μιας Συναδέλφισσας, αναγνωρίζοντας προφανώς πως κακώς έγινε, αφού  είναι εκλεγμένη στο Δ.Σ. του τοπικού σωματείου εργαζομένων.

Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται το πρόβλημα που έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερες αναρτήσεις μας.
Της ύπαρξης δηλαδή ενός παραδιοικητικού μηχανισμού  που εκμεταλλευόμενος αφενός το...
γεγονός πως η νέα κεντρική διοίκηση  βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής και δεν γνωρίζει τα τερτίπια στα ΕΛΤΑ, και αφετέρου την  εξάρτηση   κάποιων υπηρεσιακών στελεχών από τους προστάτες τους (βλέπε στελέχωση), αλωνίζει κυριολεκτικά, αδιαφορώντας αν οι ενέργειες αυτές δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα, προσβάλλουν Συναδέλφους, αλλά κυρίως εκθέτουν τη διοίκηση του οργανισμού που έχει την διοικητική ευθύνη.

Και εδώ η διοίκηση θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά:
Γιατί, αφού έχει πλέον σαφή δείγματα της δράσης αυτού του παραδιοικητικού μηχανισμού, τον ανέχεται και του επιτρέπει να την εκθέτει ;;;
Αισθάνεται αδύναμη και έχει ανάγκη την στήριξη του ;;;
Μήπως τον φοβάται και γιαυτό τον ανέχεται ;;;
Μήπως υπάρχουν εξωθεσμικές παρεμβάσεις που την αναγκάζουν να υποκύπτει στις ορέξεις του;;;
Συνάδουν όλα αυτά με τις κυβερνητικές και διοικητικές εξαγγελίες ;;;

Μπορεί και να μη συμβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά βέβαια, απλά να  είναι θέμα προσαρμογής και χρόνου να σταματήσουν  αυτά τα περίεργα!!!

Εμείς πάντως που γνωρίζουμε καλά πως λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός στα ΕΛΤΑ, είμαστε σίγουροι πως όταν η νέα διοίκηση καταλάβει επιτέλους με ποιούς έχει να κάνει, μάλλον θα είναι πολύ αργά ν’ αλλάξει τα πράγματα.
Κι όταν προσπαθήσει  να τα’ αλλάξει, τότε θα μπει  και η ίδια στο στόχαστρο αυτού του μηχανισμού, που η εμπειρία μας έχει δείξει πως γίνεται αδίστακτος, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.